Петричкият бизнесмен Лъчезар Петков-Мазния бе арестуван след наркосделка в района

...
Петричкият бизнесмен Лъчезар Петков-Мазния бе арестуван след наркосделка в района
Коментари Харесай

Удар на ченгетата край Петрич! Осуетиха голяма наркосделка, закопчаха Лъчо Петков-Мазния с много дрога

Петричкият предприемач Лъчезар Петков-Мазния бе задържан след наркосделка в региона на оранжериите, оповестява struma.bg При полицейска интервенция в събота на обяд е спрян за инспекция лек автомобил, в който са открити половин кг канабис и амфетамини. 49-годишният водач Стоян Христов от село Новачене е арестуван край оранжериите в Петрич, малко по-късно е закопчан и 54-годишният петрички предприемач.

При осъщественото претършуване в дома на Лъчезар Петков не са открити неразрешени субстанции. Той обаче е притеглен като обвинен за разпространяване на опиати, а съучастникът му – в придобиването им. След приключване на 24-часовото полицейско задържане карцерът на двамата е продължен за 72 часа от прокуратурата. Днес се чака да бъде направено искане в съда за разглеждане на ограниченията им за неотклонение.

Името на Лъчезар Петков нашумя преди 12 години, когато бе задържан дружно с мъжа на Национална движение „Симеон Втори" депутатката Теодора Дренска – Цанко Дренски, и петричаните Живко Карадалиев и Георги Стоянов за Данък добавена стойност спекулация при импорт на рапично олио.

Четиримата бяха уличени за закононарушение по член 257, алинея 1 от Наказателен кодекс – неплащане на налози в изключително огромни размери – 183 069 деноминирани лв., посредством потребление на подправени фактури при няколко вноса на рапично олио от Гърция в интервала 16.07.-17.09.1998 година Покрай тази спекулация на Лъчезар Петков му лепнаха прякора Лъчо Мазния, само че най-после всички подсъдими излязоха сухи от правосъдната сага, защото делото бе прекъснато поради изтекла отминалост.

Лъчезар Петков бе съден и за „ свинска афера”. Той бе упрекнат, че като шеф на компания „ Лим партнерс” ООД на 8 ноември 2005 година е направил опит да внесе през митница Кулата с товарен автомобил ДАФ 770 кашона с 19 288 кг замразено свинско филе и 140 кашона с 3660 кг бонфиле на обща стойност 124 603 лева На другия ден той предложил 10 000 евро на митничарите Людмил Иванов и Кирил Кацаров. Това дело също се проточи във времето и се гледа от три разнообразни състава на Окръжен съд – Благоевград.

През 2008 година арбитър Петър Узунов го призна за отговорен по двете обвинявания и го осъди на 2 години и половина условно и санкция от 25 000 лева САС обаче върна делото за наново разглеждане поради позволени процесуални нарушавания. През 2010 година окръжният арбитър Атанаска Китипова постанови безусловно същото наказване, само че САС отново върна делото на трети състав поради липса на претекстове.

Делото бе прегледано от окръжния арбитър Красимир Аршинков, който през 2012 година го оправда за опита за контрабанда на месо. За подкупа към двамата митничари обаче го осъди на 1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен период и санкция от 2000 лева

Тирът и хладилният резервоар, с който е транспортирано месото, бяха иззети в интерес на страната. Впоследствие Лъчезар Петков бе упрекнат и за безакцизни цигари. Днес обаче той към този момент е оправдан и се води неосъждан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР