Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г.

...
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г.
Коментари Харесай

Още подробности от прокуратурата за катастрофата с НСО, Кирил Петков е разпитан

Военно-окръжна прокуратура-Сливен следи досъдебно произвеждане за зародило на 16.05.2024 година пътнотранспортно произшествие с присъединяване на автомобил на Националната работа за защита (НСО) на първокачествен път от гр. Добрич за гр. Варна, директно преди гр. Аксаково.

Незабавно, откакто Военно-окръжна прокуратура-Сливен е известена за случая, на местопроизшестието е осъществен оглед от боен следовател в наличието на боен прокурор и с присъединяване на автоексперти. Огледът е завършил в 22,55 часа. Иззети са двата автомобила, взели участие в произшествието - джип " Фолксваген “, модел " Туарег “, и лек автомобил " Ауди “, модел А4, както и материални доказателства от голяма важност за изясняване на фактическата конюнктура.

При пътнотранспортното произшествие на място е умрял лидерът на лекия автомобил " Ауди “ - Х.Д., на 63 година, а жена, пътувала на задната седалка на същия автомобил, е откарана в МБАЛ " Св. Анна “ в гр. Варна в тежко положение.

Със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи боен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица - двама цивилни и двама чиновници на службата за защита. Те са разпитани в късните часове на 16.05.2024 година, след което са освободени.

С разпореждане на наблюдаващия досъдебното произвеждане прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне на непосредствената причина за гибелта на лидера на лекия автомобил " Ауди “, както и експертиза за определяне на уврежданията на потърпевшата в злополуката жена.

Изискана е документите от осъществените медицински прегледи на лидера на джипа на НСО - старши сержант А.М.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР