Голямо количество маркови стоки са установени и иззети на ГКПП-Капитан

...
Голямо количество маркови стоки са установени и иззети на ГКПП-Капитан
Коментари Харесай

Противодействие на контрабандата: Хванаха голямо количество маркови стоки на Капитан Андреево

Голямо количество " маркови " артикули са открити и конфискувани на ГКПП-Капитан Андреево. Проверката е осъществена в границите на взаимната интервенция на ГДГП, ГДБОП, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите по противопоставяне на контрабандата през държавната граница, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Близо 70 000 " маркови " артикули, по-голяма част от тях дрехи, са открити при подхванат надзор на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Проверката е осъществена в границите на подхванатата взаимна интервенция по противопоставяне на контрабандата на смесени екипи от Групово дело " Гранична полиция ", Групово дело " Борба с проведената престъпност ", Агенция " Митници " и Национална организация за приходите.

При един от случаите, на 9 май тази година, в 21.35 часа, на входящо трасе от Турция, на пункта дошъл влекач с полуремарке с турска регистрация. Според показаните документи от лидера - турски жител, той превозвал текстилни произведения от Турция за Полша през България. По метода " разбор на риска " камионът бил селектиран за щателна инспекция. В хода на контролните дейности екипите открили в товара 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни произведения с обозначения на предпазени търговски марки - тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки, както и 4336 чифта обувки с лога на известни спортни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения за нарушавания на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

Няколко часа преди този момент, в различен товарен автомобил с турска регистрация, още веднъж пренасящ стока от Турция за Полша, били  открити други 9192 текстилни произведения – дрехи, носещи лога на известни търговски марки. Една част от тях – 4500 били декларирани, само че са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, за което ще бъдат известени маркопритежателите.  Другата част от арестуваните дрехи – 4692 броя, не са  попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда.

За откритите контрабандни артикули на водачите са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР