Роберт Калиняк съобщи, че Фицо е претърпял втора операция. Състоянието

...
Роберт Калиняк съобщи, че Фицо е претърпял втора операция. Състоянието
Коментари Харесай

Състоянието на Фицо остава много тежко. Претърпял е втора операция

Роберт Калиняк заяви, че Фицо е претърпял втора интервенция. " Състоянието му към момента е доста съществено. Мисля, че ще са нужни няколко дни, с цел да се види по какъв начин ще се развие обстановката ", сподели Калиняк. 

 

59-годишният Фицо беше прострелян в град Хандлова.  Нападателят беше арестуван, той е 71-годишен мъж, чиито претекстове са политически.

 

Хандлова се намира на към 180 км североизточно от столицата Братислава.

 

Четири изстрела са били създадени след държавно съвещание, а един от тях е улучил в корема.

Фицо е прочут с русофилските си позиции. Дойде на власт с обещания да спре оръжието за Украйна. Скоро след поемането на властта обаче стана ясно, че вместо това може да даде износа на близки до него предприемачи.

 

Словашкият министър председател Роберт Фицо се върна отпред на страната за четвърти път, откакто завоюва изборите през есента на предходната година. Той обаче не се добра до болшинство и образува държавно управление с крайни националисти, написа " Свободна Европа ".

 

Фицо е казвал, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият метод за преустановяване на войната. Повтори, че е срещу участието на Украйна в НАТО и ще наложи несъгласие. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР