Петото издание на фестивала на балканската култура и кулинария PlovdivMezi

...
Петото издание на фестивала на балканската култура и кулинария PlovdivMezi
Коментари Харесай

В парк „Лаута“ започва „Пловдив мези“

Петото издание на фестивала на балканската просвета и кулинария PlovdivMezi стартира от през днешния ден в парк „ Лаута “ и ще продължи до 22:00 часа на 8 септември (неделя).

Тази вечер от 19:30 ч. на сцената излиза сръбският оркестър „ Милениум бенд “, в 21 ч. стартира концертът на Гъмзата, а на следващия ден – 5 септември (четвъртък) от 21 ч. публиката може да чуе осъществяванията на оркестър „ Канарите “. На 6 септември (петък) са планувани 3 концерта: от 12 ч. – на националната певица Славка Калчева, от 19:30 ч. – на оркестър „ Хоризонт “, от 21 ч. – на група „ Сигнал “. Монти от Ice Creame и Криско ще пеят на 7 септември (събота) надлежно от 19:30 и 21 ч. В същите часове на 8 септември (неделя) стартират концертите на Ивелина Колева и Борис Дали.

Организаторите са планували също надпревари с доста награди и други атракции за деца, младежи и възрастни. По традиция всеки ден ще има и час по родолюбие. Входът за фестивала е свободен всеки ден от 10 ч., а посетителите ще могат да опитат от приготвени на скара балкански специалитети, този сезон има и алея на сладоледа.

„ Надявам се всеки, който пристигна на фестивала, да откри нещо по собствен усет, което да го зарадва “, разяснява кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров. Той прикани водачите да карат колите си доста деликатно по бул. „ Санкт Петербург “ край парка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР