Петнайсет хиляди яйца ще раздаде за Великден на своите съграждани

...
Петнайсет хиляди яйца ще раздаде за Великден на своите съграждани
Коментари Харесай

15 хиляди яйца раздава Динко

Петнайсет хиляди яйца ще раздаде за Великден на своите съграждани от Ямбол предприемачът Динко Вълев, който е прочут в страната като Ловеца на мигранти. Той ще зарадва локалните хора с подаръка си на Велики Четвъртък. Динко ще раздаде огромоного количество яйца на паркинга на огромен супермаркет в града, написа "България през днешния ден ".

За благотворителната акция заяви той самият в обществената мрежа. Динко направи обръщението си към всички нуждаещи се в специфичен клип. Кадрите, Вълев снима по време на път в автомобила си, до момента в който в купето звучи обичаната му ария "Детелини " на примата на българската сцена Лили Иванова.

"Наближават едни от най-хубавите празници на света, за това взех решение на Велики Четвъртък на паркинга на "Кауфланд " да даря на всички тези небогати хора, които нямат опция. Купил съм към 10-15 хиляди яйца и ще ги разпределям на паркинга на магазина. Очаквам ви в 12 часа ", кани Динко хората, които желаят да получат от дарението.

Динко сее вулгаризъм от "Фейсбук " поради изключителното състояние

В идващите сукунди на видеото притежателят на най-голямата морга за камиони у нас стимулира постъпката си по този начин: "Правя го, тъй като ми е огромно сърцето и тъй като мога да си го разреша. Не споделям, че е доста, само че всеки, в случай че направи по толкоз малко, колкото върша аз, ще нахраним доста хора ".

Вълев позволява, че ще бъде подложен на критика от доста хора поради публичността на постъпката си. Наясно е, че благотворителността се прави безшумно, само че избира да разгласи жеста си в обществената мрежа, с цел да стигне информацията до повече хора. Мотивът е, че популацията сега е под карантина поради рисковата зараза от ковид, с лимитирани контанки и може нуждаещи се да пропуснат опцията да бъдат подкрепени за Великден.

В обръщението си Динко акцентира, че за него не са значими отрицателните коменатри, а дарените яйца да стигнат до небогати хора, които не могат да си разрешат да си купят за празника. Идеята на Вълев да разпространява акцията е посрещната с одоборение, а клипът е споделен в обществената мрежа от близо 900 консуматори за по-малко от денонощие. Стотици са и мненията, с които почитатели на Вълев го поздравяват за жеста в навечерието на Великден, желаят му здраве и го предизвикват да продължава с благотворителността си към нуждаещи се българи.

Подобни жестове не са оригиналност за Динко. Наскоро той персонално запретна ръкави и почисти превърнатото в бунище жилище на собствен болен съгражданин, изпаднал в неволя и финансов колапс. Местни хора си спомнят, че нееднократно предприемачът е изкупувал цялата продукцията от зеленчуци на възрастни дами в града и то на цена, по-висока от оповестената от бабите. Браво на него!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР