Петко Дюлгеров - обвинен за посредничеството при подкупа на бившия

...
Петко Дюлгеров - обвинен за посредничеството при подкупа на бившия
Коментари Харесай

Заместничката на Иванчева: Зле сме психически, не ни достига кислород

Петко Дюлгеров - упрекнат за посредничеството при подкупа на някогашния кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова декларира, че ”работи за 15 % от сумата ”. Това се чува от записаните със СРС-та диалози, които бяха изслушани през днешния ден в правосъдна зала, съобщи Българска телеграфна агенция.
Като прецизира, че може да изиска и 20 %, Дюлгеров споделя, че размерът на комисионната зависи от сложността на задачата.

В записаните диалози Дюлгеров и строителният бизнесмен приказват единствено за забавена кореспонденция. Интересен е фактът, че Дюлгеров на никое място не посочва името на Иванчева, а употребява местоимения.

Ваклин упорства за среща с Иванчева, само че от диалога излиза наяве, че това не може да се случи.

Вече сме зле душевен и апелирам съвещанието да не е целодневно. Това сподели Бляна Петрова при започване на днешното съвещание на делото против нея и отстранения кмет на регион Младост Десислава Иванчва. Те и Петко Дюлгеров са подсъдими за рушвет.

Петрова сподели пред съда, че „ към този момент сме три арестувани в килията и въздухът не доближава. Кислородът не доближава буквално”, уточни Петрова.

„ Мисля, че за напълно къс интервал са били две, през останалото време са три, а и всички имаха опция да видят в медиите фотосите от килията както съставлява, какъв е прозорецът, който явно няма по какъв начин да се отвори, т.е. нямаме естествен достъп на пресен въздух, доколкото софийският въздух може да бъде наименуван по този начин “, изясни пред медиите юристът на Петрова – Емануил Йорданов.

Той акцентира, че това, което на него му прави доста мощно усещане е, че поредност от длъжностни лица, отпред с министъра на правораздаването се оплакват от претъпканост на следствените арести. „ За мен тази претъпканост е разследване от безобразната процедура прокуратурата да желае най-тежките ограничения за неотклонение, без значение от това дали разполага с доказателства или не и съдът да се съгласява в 98% от случаите с това “, уточни бранителят. Той съобщи, че в съответното дело липсва какъвто и да е смисъл Иванчева и Петрова да бъдат държани повече в арест.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР