Петима ултраси влизат в затвора след сбиването, което завърши със

...
Петима ултраси влизат в затвора след сбиването, което завърши със
Коментари Харесай

Пратиха в затвора петима ултраси заради убития фен в Милано

Петима ултраси влизат в пандиза след сбиването, което приключи със гибелта на ентусиаст. Инцидентът стана на 26 декември, часове преди мача на "синьо-черните " с Наполи вкъщи.

Тогава интеристите устроиха засада на почитатели на гостите, а при опит да се измъкне от нея, един бус удари съдбовно Даниеле Белардинели, 35-годишен ултрас от Варезе.

Той е бил на мястото като част от хората, устроили засадата, макар че не е последовател на Интер. Агитката на Варезе е побратимена с тази на Интер, и постоянно посещава мачовете на гранда.

Даниеле бе един от тарторите на неофашистката формация "Blood & Horror ", ММА войник, женен с две деца и е добре прочут измежду фенските среди в Италия. Самият той е изтърпявал 5-годишна възбрана за посещаване на футболни срещи.

Съдът прати зад решетките за непредумишлено ликвидиране Марко Пиовела, един от водачите на групировката Boys (от ултрасите на Интер), за 2 години и 10 месеца. Нино Чикарели (групировка Viking, също на Интер) отива в пандиза за 3 години и 8 месеца.

Алесандро Мартинели, ултрас на Варезе и другар на починалия Белардинели, също е наказан за образуване на засадата - ще лежи 3 години. Франческо Бай и Симоне Тира получиха присъди от 2 години и шест месеца.

Условно бе наказан Лукас да Рос, който е съдействал на следствието.

Обвинителите не останаха удовлетворени, те желаеха присъди от 5 до 10 години за ултрасите.

Всички те оповестиха от своя страна, че ще апелират.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР