Петима души са арестувани за трафик на богати мигранти в

...
Петима души са арестувани за трафик на богати мигранти в
Коментари Харесай

Има ли българска следа? Заловиха трафиканти, превозващи мигранти с частни самолети

Петима души са задържани за трафик на богати мигранти в Западна Европа с частни самолети, заяви италианската полиция. Заподозрените са дали на мигрантите подправени дипломатически документи за карибската островна страна Сейнт Китс и Невис.

Само преди два дни на яхтата си в Поморие беше задържан 53-годишния българин Полихрон Луков, който беше арестуван по искане на прокуратурата в Австрия. Според обвиняването, Луков се е представял за дипломат на Сейнт Китс и Невис и е продавал дипломатически паспорти от карибската островна страна, както и други неистинен персонални документи.

Възможно е Полихрон Луков да е част от интернационална скица за трафик на мигранти и точно той да е продавал дипломатическите паспорти на задържаните трафиканти на хора с частни самолети.

При зрелищното му задържане на пристанището в Поморие ченгетата откриха десетки печати, пълномощни и подправени документи от остравната страна Сейнт Китс и Невис. Полихрон Луков е упрекнат за машинация в размер на над 300 000 евро, обвързвана с подправени документи и ще бъде екстрадиран в Австрия.



Според италианската полиция, арестуваните петима членове на незаконната група са таксували по към 10 000 евро всеки мигрант. Петимата обвинени са задържани в Рим и Брюксел. Други двама обвинени към момента се укриват.

Италианец, трима египтяни и една тунизийка са били задържани, разгласи шефа на полицията Костантино Скудиери. Заподозрените са упрекнати в принадлежност към незаконна организация, участваща в подстрекателство към незаконна имиграция.

В интернационалната интервенция италиански чиновници си сътрудничат с сътрудници от Белгия, Германия, Австрия и Франция, както и с организации на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Разследващите документирали пет обособени кацания в Италия, Германия, Франция, Австрия и Белгия сред октомври и декември 2020 г. Белгийската полиция също конфискува два частни самолета на стойност 426 000 евро като част от следствието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР