Петима бивши висши служители на Руската федерация по лека атлетика

...
Петима бивши висши служители на Руската федерация по лека атлетика
Коментари Харесай

Петима бивши служители на Руската федерация по лека атлетика бяха отстранени от спорта

Петима някогашни висши чиновници на Руската федерация по лека атлетика - в това число някогашен президент, член на Управителния съвет и изпълнителен шеф - бяха отстранени от спорта за четири години от Световната атлетика за антидопингови нарушавания.

Наказания от Съюза за чиста атлетика (AIU) получиха някогашният президент на Руската атлетическа федерация Дмитрий Шляхтин и някогашният член на Управителния съвет Артур Карамян. Останалите осъдени някогашни чиновници на Руската федерация по лека атлетика са Александър Паркин, Елена Орлова и Елена Иконникова.

" Това са значими решения за леката атлетика. AIU е основан, с цел да бъде безстрашна и самостоятелна организация. Нашата работа по откриване на конспирацията и лъжливо държание в този случай демонстрира, че AIU извършва ролята си. Традиционните подходи за откриване на машинация постоянно се оказват несъответстващи и по тази причина AIU направи стратегическия избор да влага съществено в нашите следствия и разследващи качества. Ползата от този метод се вижда от решения като тези ", съобщи ръководителят на AIU Дейвид Хауан.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР