Петима българи са на път да останат без работа заради

...
Петима българи са на път да останат без работа заради
Коментари Харесай

PCR показва различни резултати на един и същи човек за денон...

Петима българи са на път да останат без работа поради позитивен PCR тест и наложена карантина. Историята е от Пазарджик, където за 24 часа пробите на един и същи мъж се оказаха от позитивни до негативни.

От няколко години Славчо Лазаров е на гурбет в Нидерландия. Преди месец той и четирима негови другари се прибират в България за годишния си отпуск. Тъй като не са имунизирани, с цел да се върнат в Нидерландия, си вършат PCR проби. Така стартират и проблемите им. Оказва се, че пробата на Славчо е позитивен.

" Веднага отвръщам. Отивам в Пазарджик в лаборатория. Вадя антиген, на мен и на брачната половинка, тъй като сме били дружно, и дават негативни проби ", споделя той.
Семейството взема решение да си направи още един PCR тест, с цел да ревизира дали не е станала неточност.

" На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза негативен ", споделя Славчо.
Карантината на мъжа обаче остава. По този метод той не може да напусне страната. Без превоз за Нидерландия остават и четиримата негови другари.

По информация на фамилията, след два негативни теста здравните управляващи могат да анулират карантината. Те обаче не желали. Потърсихме за коментар Регионалната здравна ревизия в Пазарджик. От там са безапелационни, че такива пълномощия нямат.

" След като един път има позитивен тест и е въведен в системата, си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се анулира. Ние не можем да поправяме такива неща в системата. Ако има неточност, тя не е наша ", споделя доктор Иванка Василева от РЗИ-Пазарджик.
Тъй като не могат да пътуват по независещи от тях аргументи, семейство Лазарови са безапелационни, че ще търсят правата си по правосъден път. Те са уверени, че Славчо не е болен, а това е нечия неточност, заради която няколко индивида ще останат без работа.

*Източник -
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР