Пети американски флот съобщи днес, че корабите му в Близкия

...
Пети американски флот съобщи днес, че корабите му в Близкия
Коментари Харесай

САЩ оказват помощ на нападнати танкери в Оманския залив

Пети американски флот заяви през днешния ден, че корабите му в Близкия изток са получили сигнали за злополучие от два танкера, за които се твърди, че са били нападнати в Оманския залив.
" Ние сме осведомени с нападението на танкери в Оманския залив ", се споделя в изказване на Пети флот на Съединени американски щати, основан в Бахрейн.
" Американските военноморски сили в района получиха двеотделни позвънявания за злополучие сред 6:00 и 7:00 часа локално време тази заран ”, се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
Корабите на американския флот оказват помощ на екипажите на танкерите.
По-рано този месец, Обединените Арабски Емирства обявиха пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че офанзивите против петролни танкери в техни пристанища, най-вероятно са дело на държавни служби. Четири танкера от ОАЕ, Саудитска Арабия и Норвегия бяха развалени. В документ, изпратен до Съвета за сигурност арабската страна назовава нападенията " комплицирани и координирани ".
В документа не се загатва държавното управление на Иран, което беше посочено от Съединените щати като причинител на нападенията.
Иранското външно министерство назова американските обвинявания " нелепи ".
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР