Петър ДелчевФейсбук Знаех, че има черен хумор, но наскоро разбрах,

...
Петър ДелчевФейсбук Знаех, че има черен хумор, но наскоро разбрах,
Коментари Харесай

Петър Делчев: Тази война е всъщност за половината от ресурсите на планетата

Петър Делчев

Facebook

Знаех, че има черен комизъм, само че неотдавна разбрах, че имало и черна лирика. Ширна се информация за украинка, която споделила на съветски бойци: " Сложете си семки в джобовете, с цел да поникнат красиви цветя, когато умрете в украинската земя. " Това е толкоз нагледно, толкоз красиво – същинска лирика! И в това време е отвратително грозно! И ми хрумна, че това е войната на парадоксите.

Считам тази война за най-големия триумф на " дипломацията " на Съединени американски щати след Втората международна война. Да скараш два приятелски народа, да ги накараш да се избиват и в това време по този начин да си подковал международното медийно мислене, че когато марионетният циркаджия-президент насъсква популацията и приканва малолетните да се отбраняват с коктейли " Молотов ", това медийно пространство въобще да не реагира и да го жигосах като закононарушение?!

Както е закононарушение да разполагаш реактивна артилерия в жилищни квартали, с цел да е скрита зад жив щит?!

Както е закононарушение да раздаваш оръжие и муниции „ ангро “, което безусловно въоръжава мародерските и престъпни банди и обрича популацията на издевателства?! Та нали след ден-два ще свърши и храната в градовете и тогава защо ще бъдат използвани тези свободно раздавани автомати?!

Не, не взимам страна! Управлението на Путин е зле захаросана тирания. Тази война е разследване на нелепостта на предшествениците му, които не съумяха да подсигуряват, че НАТО няма да се добере до площадка за ракети, които ще стигат за 10 минути до Москва.

Считам тази война за най-големия триумф на „ дипломацията “ на Съединени американски щати, тъй като съумяха да вкарат Русия в клопката на безизходицата – в случай че атакуван Украйна, светът ще ги жигосах като врагове на човечеството, в случай че не я атакуван, до 20 години ще бъдат разграбени. Е, нападнаха... Нима не се схваща, че тази война е в действителност за половината от ресурсите на планетата?! Нима някой си мисли, че тук става дума за някакви си полезности, демокрации и други красиви небивалици?! Грешка! Говорим за война за предстоящ надзор над половината от международните запаси, през днешния ден в владеене на една страна.

Говорим за най-големия боязън на Съединени американски щати – Русия да влезе в Европа БЕЗ танкове, а като пълновръстен член на Европейски Съюз. Защото обединяване сред технологиите на Европа, нейният теоретичен капацитет и ресурса на Русия, би могъл да прати Съединени американски щати назад там, където бяха преди ВСВ – задокеанска самоизолирала се провинция.

Една нова война в Европа е мокрият сън на всички американски президенти след артиста Рейгън, през клоуна Тръмп, чак до настоящия, който в старческата си залисия да не се опикае обществено, даже не съумява да скрие ехидната си усмивка на брифингите за американската угриженост за Украйна и Европа, които брифинги дава посред две дрямки.

Може да си разреши да подремне, той си е приключил работата за десетилетие напред – Русия още веднъж е Враг не с основна писмен знак, а ВРАГЪТ с основни букви. Европейските водачи са толкоз нелепи и послушни политически джуджета, че се балтавят в реакциите си до степен да гасят пожар с бензин... Сега е моментът вместо да артикулират и блудстват с вменената им мантра „ наказания “, да си вдигнат задниците и дружно да отидат в Кремъл и да договорят капитулацията на Украйна! Това би бил най-спасяващият животи ход, а не да пращат противотанкови системи, годни за приложимост и от надрусан тинейджър!!!

ВИЕ ЛУДИ ЛИ съдебна техническа експертиза, ваш‘та...!?

Гледам и украинската, и съветската централна телевизия. Опитвам се да пресявам пропагандата и да диря скритите в нея обстоятелства. А с такива изобилстват изказванията на двамата президенти, тъй като в тях изобилства и пропагандата. Стигам до заключения, от които ме боли сърцето и ми се свива стомахът! Целта на Съединени американски щати и на европейския държавен слугинаж е да се отвори такава братоубийствена кървава рана в Украйна, която да не може да зарастне с някакви си мирни договаряния десетилетия СЛЕД войната.

За задачата е належащо да се въвлече мирното население в безсмислена защита с ножове против танкове, с цел да има кървища и Русия да бъде сатанизирана. По този метод ще е мъчно Украйна бързо да се стабилизира СЛЕД войната. А концепцията за СЛЕД войната на Путин е от ясна по-ясна – раздробяване на Украйна. Чудя се какво толкоз не схващат " анализаторите " от речите на Путин и се плюнчат върху тях в търсене на прикрит смисъл.

Може би тъй като няма какво да се проучва, в случай, че диктаторът приказва безусловно непосредствено. Каза, че на популацията на Украйна (не на украинския народ!) ще се даде опция да реши коя страна желае под краката си. Това е бувкална поръчка за скъсване на Украйна. Към Русия ще се причисли под една или друга форма всичко на изток от Днепър, като евентуално от Черкаси границата удари по правата непосредствено към точката, където се събират границите на Беларус и Русия. Или нещо сходно. Украйна ще остане едно сухоземно островче без изход на море. Това ще е „ наказването “, което ще понесе, задето няколко политически щафети украински водачи поддържат илюзията, че могат да трансфорат Севастопол във военноморска база на НАТО, а Украйна в площадка за изстрелване на ракети към Москва. В резултат ще изгубят и двете.

Не имам вяра на нито една дума на водачите на Украйна – някогашни и сегашни, които демонстрират автомати и се заканват да пазят всяка градска градинка и всяка улица от ВРАГА.

Не им имам вяра! И нямам доверие на съветската агитация, която твърди, че видите ли, през вчерашния ден очаквали договаряния и по тази причина било подредено да се спре настъплението... Нищо сходно – нито украинските водачи ще се бият по улиците, нито настъплението е спряно по заповед, а просто заглъхна. Ще се повторя, че това е една извънредно странна война – нашественикът желае да резервира колкото се може повече животи и от двете страни.

Своите момчета, с цел да не се разправя с майките им, непознатите, с цел да може да договаря с бащите им СЛЕД войната. А пък нападнатите – в лицето на украинската олигархия, желае допустимо повече гибел и кръв, тъй като това ще предопредели бъдещите договаряния, бъдещото международно състрадание и размера и посоката на бъдещите парични траншове.

Тази олигархия отлично прикрива желанията си зад политическите индулгенции, които получава от целия свят. Нещо повече – човешката нелепост им дава и индулгенцията на публичното мнение, което (добре обработено) най-после ще сътвори воин даже от циркаджията-президент, който насъсква малолетни да се бият!

Гледали сме тези фрагменти, в които Хитлер потупва по бузките и окуражава деца да пазят Берлин. Е, за какво това да е неприятно, пък апелите на комика, иронично наклеветен от американските служби за президент, да са положителни и хуманни, и героичен?!

Това е странна война, тъй като е явно, че Русия не употребява цялата си военна мощност, евентуално с цел да не насъска популацията против себе си, с цел да няма доста жертви даже и измежду армията на Украйна, с цел да не посее ненавист – едно е да те победят, друго е да те размажат, а трето е да те унижат.

В безсилието си да реши нерешимата задача допустимо най-бързо и в това време безкръвно да победи, Путин изгуби стратегическото преимущество на вероломното нахлуване и затъна в тактически дреболии.

Сега единственият му потребен ход е да обездвижи украинската войска, като я остави без гориво, храна и муниции. Проблемът е, че времето работи против него и в случай че допусне още неточности даже и победа, в случай че е кървава, може да провокира гражданска война в личната му страна. Затова в отговор на отхвърли на Украйна да се съобщи, реши да показва единодушие със съдружниците си.

Видеото, в което 12 000 облечени в черно чеченци крещят " Аллах акбар " преди да тръгнат да се бият в Украйна, е най-тъжното нещо, което съм виждал, откогато написах през 2012 година, че цивилизационната война с Исляма е неизбежна. Да насъскаш Украйна против още един народ е озлобен ход на все по-изнервен политик.

Навсякъде се промъкват термините „ братоубийствена война “, в която православни се борят с православни. Да, братоубийство е, нищо, че брат ти е решил да сее ерес и да си отделя даже и църквата, нищо, че политическите ти водачи са лъжевярващи и в разкола в православието виждат единствено още един чеп в връзките сред Русия и Украйна.

Стана ми смешно, когато представителят на Украйна в Организация на обединените нации по холивудски подмятна „ унищожителната “ имитация към представителя на Русия: „ Няма чистилище за военнопрестъпници, те отиват напряко в пъкъла! “ Уууу, какъв брой мощно, какъв брой на място, какъв брой тъкмо! Обаче е жалко. Който е писал репликата на този мъж, не е знаел, че съгласно Православието няма такова нещо като „ чистилище “. Това си е католическа небивалица, обосновала въвеждането на парадокса „ индулгенция “ или платено помилван. Е, да спрем дотук с Православието и братството, писането на реплики и рецитирането на позиции.

Има вяра, че тази странна война ще свърши без да прелее от ужасяваща в немислима... Има вяра, тъй като в тази странна война, в която две подразделения от две враждуващи армии изпратени с една и съща задача – да пазят от екстремисти Чернобилската АЕЦ, се РАЗБРАХА безшумно и спокойно да си правят работата – да пазят. И го вършат ЗАЕДНО!

Жал ми е за хората в Украйна – те са използвани и ще бъдат използвани. Просто такова е местоположението им.

Жал ми е за хората в Русия, тъй като от години им се внушава, че те са „ най “, че са си самодостатъчни, а пък целият останал свят желае да ги прецака, единствено тъй като са Русия. Не че е надалеч от истината – офанзивата към Русия не е от през вчерашния ден и е по всички фронтове – спорт, просвета, стопанска система. Но елементарните хора в Русия нямат футболни тимове и им се постанова цяла година да заделят пари, с цел да дойдат за десетина дни в България на море. Но не и тази година. Може би не и това десетилетие.

Жал ми е за хората в Европа, заети да вземат решение кой тъкмо пол са и дали в бъдеще полово неутралното образование ще е по-полезно за битката с бъдещото акне на бъдещите им деца от веганството...

Жал ми е за хората в България. Ние сме колониална страна с колониално ръководство и колониално мислене. Преди бяхме руска колония, в този момент сме американска. А аз желая да сме европейска Държава. Без НАТО, за участието в което ми се желае да помоля господин Паси да си изяде трабанта. Без медии, през които ежеминутно да ми се изсипват на главата спуснати мисли на мислители на заплата във финансирани от чужбина „ институти “ или – още по-лошо – назубрени нелепости, рецитирани от артикули на нашата просветителна ситема.

Вчера беше Задушница, само че аз и през днешния ден ще отида да запаля свещ за всички момчета, които до заник ще загинат от братска ръка. Ще запаля свещ и за душата на украинката, която проклина съветските момчета да станат на красиви украински цветя.

Ще запаля свещ и ще се помоля за разум и разсъдък на нашите „ политици “, които са на същата хранилка като украинските – в никакъв случай да не им хрумва да викат ресурс и да въоръжават моето потомство (едно от последните, стъпало в казарма) без значение по какъв мотив. Никога да не им хрумва!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР