Петър Чолаков, Дойче велеРуската посланичка Елеонора Митрофанова бе привикана от

...
Петър Чолаков, Дойче велеРуската посланичка Елеонора Митрофанова бе привикана от
Коментари Харесай

Какво очакваме от Митрофанова - да се разкае, повлияна от магията на Коледа?

Петър Чолаков, Дойче веле

Руската посланичка Елеонора Митрофанова бе привикана от Министерство на външните работи поради опасността, която Кремъл в действителност насочи против българския публицист Христо Грозев. Реакцията на българските управляващи, без значение от оправданията на служебния министър председател Донев, извънредно закъсня. Затова диалогът с посланичката беше непотребен. Излишен. Той е загуба на време. Госпожа Митрофанова, на чието все по-безобразно държание станахме очевидци през последната година, трябваше от дълго време да бъде изгонена.
Какво чакаме от Митрофанова - да се разкае?

Какво тъкмо чакахме да ни каже пратеничката на самодържеца Владимир Путин в навечерието на Новата 2023? Да се разкае, повлияна от магията на Коледа? Да смекчи тона? Да се извини от името на Кремъл, който стартира братоубийствено, варварско настъпление против суверенна Украйна? 

Остава и да повярваме на тезата на Митрофанова, изразена в Министерство на външните работи: няма опит за заплашване на Грозев, нито опасност за живота му. 

На Митрофанова не би трябвало да ѝ се дава публичност

Съжалявам, само че каквото и да каже госпожа Митрофанова на " българските " управляващи, а посредством тях и на българския народ, не си заслужава да му се придава изключително значение. Напротив - даже е нездравословно да му се дава публичност. Защото думите ѝ неизбежно съдържат в себе си семенцата на съветската агитация. Казаното от посланичката цели на първо място да подхрани спекулациите на петата колона у нас, да даде самун на кремълските аватари и тролове - в партиите, бизнеса, обществените мрежи и така нататък

Защо слагам " българските " в кавички, ще попитате. Защото намирам за изцяло основателно споделеното от господин Грозев: той се усеща по-сигурен в Австрия, в която живее, спрямо родината мащеха България, в чиито служби продължава да има кукли на конци, ръководени от Кремъл. Поведението на родината мащеха е надълбоко обидно за всеки българин. Освен за нашенските кремълски патриоти. 

Нима някой чака от служебния кабинет да показва неотстъпчивост по отношение на Москва?

В поддръжка на опасенията, изразени от журналиста, приказва другояче необяснимата бездейност на родните управляващи, останали глухи за следствия, изявления и разкрития на господин Грозев и сътрудниците му в " Белингкат " - като опитите за ликвидирането на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. В тези опити проличава почеркът на Москва. 

В края на своето ръководство, кабинетът " Петков " изгони десетки съветски дипломатически чиновници. Това бе един проблясък. Знак, че българската страна и институции могат, в случай че решат, да показват достолепие, вместо васални комплекси. И въпреки всичко за голямата част от хората таман госпожа Митрофанова беше и си остава най-разпознаваемата кремълска пионка у нас. 

С този проблясък на храброст ще си останем, най-малко що се отнася да изпълнителната власт в близко бъдеще. Нима някой чака служебният кабинет, който флиртува несполучливо с " Газпром " и с голяма принуда и тъга потегли да извършва решението на 48-то Народно събрание за изпращане на оръжия за Киев, да показва неотстъпчивост по отношение на Москва? 

Българския лъв в Министерския съвет и президентството ще продължи да спи зимен сън. Добре, че въпреки всичко има хора като Христо Грозев, които да ни отсрамят пред света. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР