Пет студентки, обучаващи се за професионалисти по здравни грижи, са

...
Пет студентки, обучаващи се за професионалисти по здравни грижи, са
Коментари Харесай

Горнооряховската болница бори кадровата криза с плащане следването на студенти

Пет студентки, учащи се за експерти по здравни грижи, са назначени на работа в болничното заведение в Горна Оряховица. Тяхното наличие оказва помощ в обезпечаването с фрагменти на отделенията в болничното заведение, оповестява районното издание „ Борба “.

Освен обезпечаването на почасова претовареност на бъдещите медици от лечебното заведение заплащат и семестриалните такси на девойките. Това е една от самодейностите на управлението на стационара за привличане на лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и така нататък

Петте назначени студентки са възпитанички на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново.

Студентките оказват помощ на пациентите в Родилно поделение, Първо вътрешно, неврология и звената за лекуване на заболели от ковид.

„ Заради хроничния дефицит на медицински сестри и на лекари болничното заведение е в подготвеност да заплаща семестриалните такси и образованието им и да подписва още контракти със студенти “, увери шефът на лечебното заведение доктор Иван Иванов.

В МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ работят на трудови контракти и шестима специализанти, които също се образоват за сметка на болничното заведение. Те получават познания по ендокринология, неврология, рентгенология, кардиология, педиатрия и анестезиология.

Всички студенти и лекари, с който стационарът има контракт за възнаграждение на образованието, са поели ангажимент да продължат да работят в клиниката за избран интервал от време след дипломиране и взимане на компетентност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР