Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Държавата Катар през

...
Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Държавата Катар през
Коментари Харесай

Зам.-министър Александър Манолев: Пет пъти е нараснал стокообменът ни с Катар

Пет пъти е повишен стокообменът ни с Държавата Катар през последните години. Тази наклонност демонстрира интерес и капацитет, макар че достигнатите равнища към момента са незадоволителни. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на двустранен бизнес конгрес в Доха. В формалното разкриване на събитието присъединяване взе президентът на Република България Румен Радев и министърът на търговията и промишлеността на Катар Али бин Ахмед Ал Куари.

„ България има капацитет и интерес от повишаване на износа на артикули на фармацевтиката, химическата индустрия, машиностроителна и електротехническа продукция, артикули и услуги на осведомителните и информационните технологии и други “, акцентира зам.-министър Манолев и означи, че равнищата в дустранния ни стокообмен са към 14 млн. щ.д. По думите му от ден на ден български компании изнасят за катарския пазар като всяка година отчитаме нов растеж на експорта ни. Той поздрави домакините и за сериозните инфраструктурни планове, които се осъществят за подготовката на семейството на международното състезание по футбол в арабската страна през 2022 година „ Българските строителни компании имат задоволително опит и механически благоприятни условия, за присъединяване като подизпълнители в тези планове “, добави икономическият заместник-министър. Той показа в детайли и преимуществата на България като капиталова дестинация и мощните браншове на стопанската система ни.

България и Катар ще обменят опит и ще насочват вложители към индустриалните зони, които ръководят. Това става по силата на Споразумение за съдействие, което бе подписано от Национална компания „ Индустриални зони “ и Катарските свободни зони в наличието на зам.-министър Манолев. Той беседва и с ръководителя на организацията Ахмад бин Мохамед Ал Сайед. Двамата се договориха да се провеждат реципрочни механически визити в зоните, с цел да се набележат съответни планове, в които да се задълбочи партньорството.

Зам.-министър Манолев е в Катар отпред на бизнес делегация включваща над 30 наши компании. Визитата е част от формалното посещаване на президента на Република България Румен Радев в Ливанската Република и Държавата Катар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР