Пет общини в регион Монтана получиха допълнителни средства от правителството

...
Пет общини в регион Монтана получиха допълнителни средства от правителството
Коментари Харесай

Пет общини в Монтанско получиха допълнителни пари за ремонт на пътищата

Пет общини в район Монтана получиха спомагателни средства от държавното управление за поправки на инфраструктура, оповестиха от регионалната администрация в Монтана.
Най-много средства получава община Чипровци - 1 280 000 лв., с които ще възвърне пътя до Гушовския манастир в Стара планина. Всяка година при започване на септември при останките на манастира в планината се събират чипровчани, които живеят в цяла България и в чужбина и честват дружно. Сега до манастира води черен път, по който мъчно се пътува. Ще бъде построено асфалтово шосе и достъпът ще бъде улеснен. Гушовският манастир е съществувал до Чипровското въстание през 1688 година, по-късно е опустошен, само че все пак е притегателно място за хората от Чипровци.
В община Чипровци ще се ремонтира и път сред селата Бели мел и Мартиново.
Община Лом получава 1 милион лв. за ремонт на улична мрежа в общината, общините Берковица и Вълчедръм получават по 200 000 лв. за поправки на две обособени улици.
На община Бойчиновци са отпуснати 453 760 лв.. Тези средства ще бъдат употребявани за ремонт на улици в общината и за права от пътя Монтана-Бойчиновци в община Бойчиновци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР