Пет дни преди старта на световното първенство по художествена гимнастика

...
Пет дни преди старта на световното първенство по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Има ли скандал при смяната на треньора на сестрите Аверини преди световното? Ирина Винер отговаря |

Пет дни преди старта на международното състезание по художествена гимнастика в Япония (27-31 октомври) от съветската федерация изненадващо оповестиха, че треньорката Вера Шаталина няма да пътува. Тя работи от 2011 година насам с Дина и Арина Аверини, които са две от най-големите, в случай че не и най-големите звезди в този спорт.

Вместо Шаталина с тях в Япония ще бъде олимпийската шампионка от Сидни 2000 Юлия Барсукова.

От федерацията обясниха рокадата с отмалялост у Шаталина, само че този мотив на прозвуча безапелационно на мнозина. На олимпийските игри в Токио съветската художествена гимнастика претърпя непредвиден провал, откакто в инидвидуалната конкуренция завоюва израелката Линой Ашрам, а при ансамблите победи България. За Русия златните медали в последния ден на олимпийските игри бяха доста значими, с цел да изпревари Англия в класирането по медали, само че това не се случи.

Логично президентът на съветската федерация Ирина Винер-Усманова, която извършва и функционалностите на старши треньор на националките, беше запитана за какво Шаталина е заменена.

“Вера Николаевна няма да пътува по персонални аргументи ”, отсече Винер-Усманова.

На уточняващ въпрос дали Барсукова ще продължи работата си с Аверини за непрекъснато властната шефка изпуска нервите си.

“Повтарям, че Шаталина няма да пътува по персонални аргументи. Скандал няма да има ”, добавя Винер-Усманова.



Тя изяснява с контузия и отпадането на Олга Карасьова от ансамбъла. Така късмет за изява получават Полина Орлова и Мария Толкачова, които и до момента са били в ансамбъла, само че са правели по едно упражнение, а в този момент ще вършат по две.

Останалите са познатите ни добре от Токио Анастасия Близнюк, Ангелина Шкатова и Алиса Тищенко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР