Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че българската гимнастичка Боряна

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че българската гимнастичка Боряна
Коментари Харесай

Боряна Калейн вече се чувства по-добре - Гимнастика

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че българската гимнастичка Боряна Калейн към този момент се усеща по-добре.

Калейн трябваше да се откаже от присъединяване на международното състезание по художествена гимнастика в София, откакто подвигна висока температура и беше призната в болница в първия ден на шампионата в сряда.

" Боряна си е в къщи, няма температура, проучванията са й положителни. Предстои още едно проучване, което желаят да й създадат. Лекарите не могат сигурно да кажат дали е пост КОВИД, тъй като тя изкара тежък КОВИД една седмица, или е след КОВИД някакъв вирус, който се е отразил зле на организма. Аз през вчерашния ден се чух с нея, всеки ден се чуваме, усеща се доста по-добре ", сподели Раева след края на шампионата в София.

Според президентът на БФХГ Калейн е била без конкуренция в конкуренцията, само че случилото се би трябвало да бъде просто признато.

" Представяте ли си на този декор Боряна Калейн по какъв начин щеше да седи. Тя щеше да мине и да си вземе всичко. Боряна Калейн е доста болна тематика, доста тежка тематика. Всички й дават кураж да се оправи с това тежко състояние. Тя беше в страхотна форма. На последната й подготовка всички стопираха и гледаха тренировката й. Това беше доста тежък удар за нас.

Разбира се, че ще бъде тежък удар и за самата Боряна. Тя ми сподели, че гледа надпреварата, разплака се по телефона. Единственото, което й споделих, е че никога не би трябвало да плаче, че би трябвало да одобряваме ориста такава, каквато е. Казах й, че е можело по-лошо да се случи и че може би това е бил дребният демон и ни е предпазил Бог от нещо. И доста съумях да я успокоя, усмихна се най-после, засмя се по телефона. При всички случай тя е огромен човек, гледа надпреварата и вижда ", разяснява още Илиана Раева.

" Боряна няма конкуренция тук, тя просто, когато е във форма тя няма... Това, че някъде я победиха, я победиха, когато тя правеше неточност, когато тя играе, няма какъв да е победи. А тя беше в действителност в такава форма, в каквато не е била в никакъв случай до момента. Съдба, какво да създадем - би трябвало да я приемем и да имаме вяра, че е било за положително. Аз имам вяра, че това е било за положително. Ами в случай че тук се случи нещо, в случай че се срути, както ще вършим... Аз имам вяра, че Бог е запазил и нас, и нея, и ще бъде за положително ", добави Раева.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР