Пестицидите имат широка употреба в световен мащаб за стимулиране на

...
Пестицидите имат широка употреба в световен мащаб за стимулиране на
Коментари Харесай

Пестицидите оказват сериозна вреда върху нервната ни система

Пестицидите имат необятна приложимост в международен мащаб за стимулиране на растежа при растенията. Въпреки своята успеваемост, те съдържат и голям брой токсични химикали, които могат съществено да увредят нервната система и сетивата ни, оповестиха още от BBC.

Множество проучвания откриват връзка сред използването на пестициди и невродегенеративните болести. Излагането на пестициди се свързва със положения като разстройство с недостиг на вниманието, хиперактивност (ADHD) и болест на Паркинсон.

В едно от тези изследвания е открито, че пиретроидните препарати предизвикват още повишен DAT ( деен транспорт на допамин) при мишки. Излагането на пестициди по време на бременност или в ранна възраст също води до развиване на аутизъм измежду децата.

Използвани за първи път през 30-те години на предишния век за отбрана на културите в САЩ , селскостопански общности бързо станаха подвластни от използването на пестицида, заради сериозният приръст на добивите. Към днешна дата близо 1/3 от селскостопанството в целия свят е подвластна от тях, като съгласно СЗО в приложимост към този момент има над 1000 типа.

До края на 2020 година международното ползване на пестициди е стигнало 5,86 милиарда фунта (2,66 милиарда кг), като няма наклонност за понижаване.

Най-ранните признаци от прекалено излагане на пестициди включват, както главоболие, гадене, замаяност, по този начин и респираторна секреция, споделя някогашният педиатър и съосновател на  GMO Science - Мишел Перо. Острите въздействия върху здравето ни пък варират от гърчове до респираторна меланхолия.

Излагането на пестициди също оказва резултат и върху сетивността, като първият подобен прочут случай е от 60-те години на предишния век в японския аграрни район Саку, при който при жителите на района се вижда висока периодичност на зрителни недостатъци след излагане на органофосфати. Ефектът от заболяването на Saku включва замъгляване на зрението, нарушавания на придвижването на очите, миопия и астигматизъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР