Пещерите да бъдат стопанисвани и управлявани от общините, на чиято

...
Пещерите да бъдат стопанисвани и управлявани от общините, на чиято
Коментари Харесай

Бранд Родопи! Кметът на Девин с призив за пещерите

Пещерите да бъдат стопанисвани и ръководени от общините, на чиято територия са. Този апел насочи кметът на Девин Здравко Иванов по време на интернационалния конгрес на „ Стандарт ” „ Пампорово – сърцето на Бранд Родопи. Културно-историческият туризъм като фактор за развиването на района ". Конференцията бе проведена в курорта перла на Свещената планина от медията ни, националната акция „ Чудесата на България ”, Фондация „ Кредо Бонум ”, Националния ръб по туризъм и Общество „ Културно завещание ” – формалният представител на най-голямата европейска организация за запазване на културното завещание на Стария континент „ Европа Ностра ” в България.

-->
В момента пещерите се ръководят от туристически сдружения към Българския туристически съюз. А за цялата прилежаща инфраструктура и за пътищата до тях дават отговор общините. Те обаче не получават нито лев доходи от визитите на естествените явления.

Иванов даде образец с Дяволското гърло – една от най-посещаваните пещери у нас. Общината непрестанно ремонтира пътя и инфраструктурата към обекта, а не уважили нито лев от него.

Зам.-министърът на културата Чавдар Георгиев се ангажира да сложи въпроса пред Министерски съвет.  

Призив да се построи транспортна инфраструктура в Родопите насочи още Здравко Иванов. През 2021 естествено злополучие на територията на Родопите унищожи транспортната инфраструктура. И две години тя не е възобновена, сподели Иванов. Става въпрос за пътищата Пловдив – Девид и Девин – Стойките. Не можахме да се насладим на тази съгласуваност. Участъци пропаднаха, още не са възобновени, сподели Иванов.

Той особено подчертава върху образованието, което би трябвало да поставя акцент върху културно-историческото завещание на България и естествените й явления. Нашите деца би трябвало да се гордеят, че са българи, а учебното заведение изостава в това отношение, сподели Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР