Перник. Референдумът в Македония е личен провал на шефа на

...
Перник. Референдумът в Македония е личен провал на шефа на
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Референдумът в Македония е личен провал на шефа на НАТО

Перник. Референдумът в Македония е персонален неуспех на шефа на НАТО, разгласи в Перник ръководителят на АБВ Румен Петков. Това оповестиха от пресцентъра на партията . „ Изводът в този момент е, че евроатлантическият блян в западната ни съседка най-малкото е поохладнял или персоните, които се пробват да го артикулират, са несъответствуващи. Очевидно е, че това е и персонален неуспех и на шефа на НАТО. А когато човек, който въплъщава върха на тази институция претърпи подобен тежък персонален неуспех, би трябвало да се замисли дали му е там мястото, уточни водачът на АБВ. По думите му въпросът на референдума в Македония и по този начин извършена акцията, с напън от страна на Европейски Съюз и НАТО, са довели до ненужно етническо и политическо напрежение в страната.
„ От АБВ предупредихме преди повече от година, че демонстрацията на всеядност от страна на НАТО е Европейски Съюз е неточност. Двойните стандарти са цинизъм “, сподели Петков, припомняйки за случилото се с Косово и Украйна. “АБВ упорства Македония да бъде поканена за участие в Европейски Съюз с името Република Македония. Всичко останало са химии и принуждение на процеса. Ако желаят да покажат гръбнак и лице, българските институции би трябвало да предизвикват в съответните интернационалните формати, спор за продължение пътя на Македония към тези съюзи “, безапелационен бе Румен Петков.
Във връзка с тематиката той уточни, че в идващия Европейски парламент би трябвало да попаднат уверени европейци, които да се борят за унищожаване на двойните стандарти, за намиране на решения, които не съставляват посягане върху националната еднаквост на която и да е страна, и които обрисуват бъдеще за обединена Европа, а не са в борба за предишното.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР