Перник. Нова пластика подари на Перник големият български скулптор проф.

...
Перник. Нова пластика подари на Перник големият български скулптор проф.
Коментари Харесай

Перник: Големият български скулптор проф. Емил Попов подари нова пластика за града по повод 24 май

Перник. Нова пластика подари на Перник огромният български ваятел проф. Емил Попов. Скулптурата на бик се нарежда в градинката пред някогашния Битов комбинат. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Красивата креативна самодейност е във връзка Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май.
„ Идеята е взаимна с Иво Танев, който има наоколо магазин за авточасти и финансира изработката на три статуи. Градинката е едно доста прелестно място. С него взехме решение да създадем три животни, които са от изначалното време на цивилизацията – овена, коня и бика. Те са знаци на естествената и мъжката сила основно “, показа проф. Емил Попов, чиито ръце са изваяли скулптурните монументи на Йордан Радичков, Атанас Буров, Ванга, Григор Вачков и бюстовете на редица други бележити българи.
Произведението е в естествена величина, направено от керамика.
Иво Танев е извънредно самоотвержен перничанин, който способства доста със своята нематериалност. В обособения комплекс с изключение на трите статуи има и дребна японска градина, която радва жителите на квартала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР