Перник. Кулинарна демонстрация ще се състои на 28 януари в

...
Перник. Кулинарна демонстрация ще се състои на 28 януари в
Коментари Харесай

Перник: Кулинарна демонстрация ще се състои на 28 януари в рамките Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“

Перник. Кулинарна проява ще се състои на 28 януари в рамките Международния фестивал на маскарадните игри, оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Известният с вкусните гозби Иван Звездев ще изненада перничани със сурвакарска кавърма, която ще се съчетае със модерни артикули. Кулинарната проява ще се състои в границите на провеждащия се в града 27-ми Международен фестивал на маскарадните игри. Тя ще бъде на 28 януари (неделя) сред 11.00 и 12.00 часа на естрадата в Градския парк. Градусът на кулинарното шоу ще бъде вдигнат и от Фолклорен отбор за национални песни и танци при НЧ „ Пробуда - 1937 година ”, село Кладница и няколко самостоятелни реализатори на граовски песни. Целта е да покажем освен маските на фестивала, а и граовските песни и танци, които са другата част от благосъстоянието на граовци.
По рецептата на Звездев ще бъдат приготвени към 400 - 500 порции. Тя включва
свинско месо, праз лук, печени чушки, моркови, алено вино, мехлем, яйца, червен пипер, чубрица, сол, надробен черен пипер, дафинов лист.
Международният фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ показва обичайни национални игри и традиции с маски. Изявата популяризира България със своята автентичност, оцветеност и в същото време достоверност освен на Балканите, само че и в света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР