Перничани подготвят протест и в София заради водната криза, съобщава

...
Перничани подготвят протест и в София заради водната криза, съобщава
Коментари Харесай

Перничани плашат с протести и в София заради водната криза

Перничани приготвят митинг и в София поради водната рецесия, оповестява БНР.

Това стана ясно на днешното протестно шествие в града. Протестиращите се заканиха, че ще провеждат проява и в столицата при започване на новата година.

Сред главните претенции на перничани е виновниците за водната рецесия в града да понесат следствията си, както и министрите Нено Димов и Петя Аврамова и на отрасловите им заместник-министри неотложно да подадат оставка.

Всички виновници, а те имат имена, да бъдат съдени, тъй като това сега е едно безчовечие против жителите на нашия град, безапелационни са протестиращите. Те упорстват страната да поеме всички разноски по заплащане на водата им , до момента в който трае водната рецесия.

В митинга в Перник се включи и водачът на Национален профсъюз " Защита " Красимир Митов, който разгласи, че в случай че до 5 януари тези претенции не бъдат изпълнени, протестиращите потеглят за София.
 Започва незабавен ремонт на пречиствателната станция в Перник
Започва незабавен ремонт на пречиствателната станция в Перник

Това разгласи на ексклузивен брифинг Емил Караниколов

Там перничани ще бъдат подкрепени от членове на синдиката от всички краища на страната, съобщи Митов. Той се притеснява, че поради водния режим структуроопределящи предприятия може да спрат работа, което би обрекло Перник на крах.

Камелия Радева, която е един от основните уредници на митинга, съобщи, че в София Перник ще отиде със сурвакарите. Нека пренесем нашата Сурва на жълтите павета , сподели тя.

По-рано през днешния ден перничани отидоха на молебен в централния градски храм " Свети Иван Рилски ".

С национални флагове и под звуците на патриотични песни шествието мина през центъра на града. Хората скандираха " Оставка ", " Виновните на съд " и " Искаме вода ".

Жителите на миньорския град упорстват водата в Перник да не нараства, както и да стартира незабавна замяна на водопроводната мрежа и страната да отпусне безплатна помощ на общината.
 Протест и молебен в Перник поради водния режим
Протест и молебен в Перник поради водния режим

На 21 декември бе оповестено бедствено състояние

Припомняме, по-рано през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че стартират незабавни ограничения по ремонт на пречиствателната станция.

След срещата си с кмета водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък изиска среща с основния прокурор Иван Гешев поради рецесията в Перник. По думите й хората упорстват да схванат кой носи отговорността за бедственото състояние.

Вчера при визитата си в Стара Загора министър председателят съобщи, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

Преди това Мая Манолова насочи 10 въпроса към премиера във връзка предлагането му за основаване на едно ВиК сдружение . Според гражданската платформа " Изправи се. БГ " това ще докара до нов държавен монопол.

Доброволци пък оповестиха, че няма повече запаси за водовземане за Перник от Владайския канал .
 Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен
Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

По думите му от 52-ра година нищо не е пипано в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР