Пентагонът забрани в магазините около американските военни бази по света

...
Пентагонът забрани в магазините около американските военни бази по света
Коментари Харесай

Пентагонът забрани продажбата на китайски телефони в американските военни бази по света

Пентагонът забрани в магазините към американските военни бази по света да се продават телефони, създадени от китайските софтуерни колоси Huawei и ZTE. Американските управляващи аргументираха решението си с това, че мобилните устройства са евентуална опасност за сигурността на Съединени американски щати.

Това е следващият ход в информационния конфликт сред Съединени американски щати и Китай. Преди по-малко от седмица американското министерство на правораздаването стартира следствие на Huawei за хипотетични нарушавания на иранските наказания. Според специалисти зад следствието стои терзанието на Пентагона от шпионаж, защото двете китайски компании са едни от най-големите снабдители на телекомуникационно съоръжение и услуги в света и са доближени до държавното управление в Пекин.

" Всички мобилни устройства на Huawei и ZTE могат да съставляват риск за личния състав на военните ни бази по света. Допуска се и източване на информация за задачата " съобщи представителят на Пентагона Майкъл Дейв Ийстбърн, представен от " Уол стрийт джърнал ".

Американските военни въпреки всичко ще имат право да купуват и имат телефони ZTE и Huawei, само че единствено в случай че са се сдобили с тях от магазини, които не се намират наоколо до базата им. В момента Пентагонът обмисля дали да издаде справочник за потреблението на китайските устройства.

До момента към момента няма формален отговор от Huawei и ZTE за наложената възбрана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР