Пентагонът обяви, че разполага шест самолета на военноморските сили, специализирани

...
Пентагонът обяви, че разполага шест самолета на военноморските сили, специализирани
Коментари Харесай

САЩ прехвърлят в Германия 6 самолета за радиоелектронна война

Пентагонът разгласи, че разполага шест самолета на военноморските сили, профилирани във водене на електронната война и противопоставяне на радари, и към 240 души личен състав от военноморските сили за укрепване на отбраната на НАТО в Източна Европа, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че самолетите Boeing EA-18G Growler, основани във военноморската база на остров Уайтбей в щата Вашингтон ще дойдат веднага във военновъздушната база Шпангдалем в Германия, където ще бъде и предислоцирани. Тези самолети не са предопределени за потребление в Украйна, натърти говорителят на Пентагона, само че по този начин и не изясни за какво тогава е належащо пребазирането.

Същевременно почитан представител на министерството на защитата на Съединени американски щати, поискал да резервира анонимност, сподели, че има дребна смяна в обстановката на терен в Украйна. Руските сили значително остават в отбранителна позиция в региона на Киев и реализират дребен прогрес на други места в страната. Съединени американски щати не престават да установяват, че Русия приоритизира интервенциите в Донбас, ненаблягайки на наземните интервенции в региона на Киев, само че Пентагонът счита, че е прекомерно рано да се каже дали това отразява смяна в стратегическите цели на Москва.

Канада ще закупи 88 американски изтребители от пето поколение F-35, технология стелт, с цел да размени остарелите си самолети. Доставките ще стартират още през 2025 година, оповестява в това време Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

F-35 „ се потвърди като зрял, кадърен и оперативно съчетаем аероплан и по тази причина прекосяваме към финалната фаза на тази поръчка “, сподели министърът на защитата Анита Ананд на взаимна конференция с Министърът на публичните услуги и доставки Филомена Таси.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР