Пенсионираният шампион по смесени бойни изкуства (ММА) Хабиб Нурмагомедов нападна

...
Пенсионираният шампион по смесени бойни изкуства (ММА) Хабиб Нурмагомедов нападна
Коментари Харесай

Чеченска ММА звезда нападна брутално Макрон заради исляма

Пенсионираният първенец по смесени бойни изкуства (ММА) Хабиб Нурмагомедов атакува извънредно остро френския президент Еманюел Макрон, като назова " скот " и прикани Божия яд против него.

Нурмагомедов, един от най-популярните мюсюлмански спортисти в света, излезе с остро изказване против Макрон за отбраната му на карикатури на пророка Мохамед, основана на правото на независимост на изложение.

A post shared by (@khabib_nurmagomedov) on Oct 30, 2020 at 3:29am PDT

" Нека Бог осакати лицето на този скот и това на всички негови почитатели, които наскърбяват възприятията на над 1,5 милиарда мюсюлмани под лозунга на свободата на словото ", написа 32-годишният международен първенец в лека категория в обява в профила си в Instagram, откакто разгласи пенсионирането си по-рано тази седмица.

" Нека Бог да ги унижи в този и идващия живот ", добави Нурмагомедов, който идва от южния район на Дагестан с южно мюсюлманско население в Русия.

Постът му, съпроводен от фотография на Макрон с черен щемпел на обувки по лицето му, събра над 1,9 милиона лайкове в акаунта му, който има 25 милиона почитатели.

В петък няколко десетки протестиращи се събраха пред френското посолство в Москва с плакати и карикатури на Макрон. Те бяха видени да изгарят фотография на френския водач.

Макрон отбрани свободата на изложение и осъди ислямисткото принуждение този месец, откакто екстремист обезглави преподавател в предградие на Париж, който сподели на учениците карикатури на пророка Мохамед в урок за свободата на словото.

Позицията на Макрон във връзка с карикатурите, както и мненията за исляма, провокираха реакция в мюсюлманския свят.

След като в четвъртък мъж с ножове умъртви трима души в черква в Южна Франция, Макрон се зарече, че страната " няма да се откаже от нашите полезности ".

По-рано тази седмица водачът на съветската република Чечня с болшинство от мюсюлмани Рамзан Кадиров упрекна френския водач в провокиране на мюсюлмани и го съпостави с " терорист ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР