Печелбата на задържаната група за незаконна търговия с дървесина е

...
Печелбата на задържаната група за незаконна търговия с дървесина е
Коментари Харесай

Група за незаконна сеч на дървесина с 250 000 лева печалба за година

Печелбата на арестуваната група за противозаконна търговия с дървесина е над 250 000 лв. единствено за тази година, твърди Специализираната прокуратура.

В село Батулия, съгласно прокуратурата, се е осъществявал противозаконния дърводобив. Базата е благосъстоятелност на двама от арестуваните, като единият е горски чиновник.

Задържани са общо петима души, измежду които и шефът на Регионалната горска дирекция – София.
Спецакция в Регионалната дирекция по горите – София, задържани са двама шефове Спецпрокуратурата проверява проведена незаконна група за противозаконен дърводобив и търговия
Според прокуратурата базата е сравнима като мащаби и техника с районното горско стопанство. Това е първата незакона група, обвързвана с противозаконна търговия на дървесина. За първи път са арестувани и хора на толкоз високи постове в Агенцията по горите.

Групата е работила от 2014 година. В нея взели участие шефът на Горското стопанство в Своге, горски стражари, както и надзорник – наследник на един от арестуваните.

„ Касае се за противозаконен рандеман, проведен. В рамките на тази година групата е добила нелегално и продала дървесина за четвърт милион„, обясниха още от прокуратурата.

Групата жестоко и по високомерен метод отстранява конкуренцията. Събрани са доказателства и има повдигнати обвинявания за умишлени палежи на коли на лица, които са се опитвали да подадат по законен метод сигнал.

Групата е била и добре въоръжена. При претършуване на са открити огнестрелни оръжия и капсулдетонатори. Базата в Батулия е благосъстоятелност на двама от задържаните – Георги Танев и Петър Георгиев, прочут като Петела.

Жителите на селото описват, че Георгиев е състоятелен и се занимава с дърводобив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР