Пазарджик. Най-големият проблем в момента е работната ръка. Това каза

...
Пазарджик. Най-големият проблем в момента е работната ръка. Това каза
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България е дестинация за инвестиции на немските компании, защото интересът към нас не е на думи, а се случва

Пазарджик. Най-големият проблем сега е работната ръка. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при откриването на нов цех за автомобилни елементи на немската компания „ Костал “ в Пазарджик, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик. „ До преди няколко години говорехме за безработица. Сега тя е под 7% и в действителност тези, които не желаят да работят, са безработни. Да се надяваме, че новите притежатели с това мощно и високотехнологично произвеждане ще дават и положителни заплати “, добави Борисов. Той се обърна към служащите с думите: „ Дойде време да се радваме, че ви има “. Той изясни, че единствено преди няколко дни в Ямбол е открита голяма инвестиция, която е най-голямата на Балканите като разпределителен център. „ Ако е споделил Господ през идващия месец ще открием в Плевен инвестиция за над 100 милиона лв. с 8 000 работни места. Искам да благодаря на целия немски фамилен бизнес, който е гръбнакът на немската стопанска система и несъмнено на канцлера и на всички наши другари там, тъй като България е дестинация за вложения на немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен. Из цяла България сега строят фабрики, а хубавото на тези фабрики е, че всичко се изнася. Това може единствено да радва стопанската система на една страна. И когато бяхме в Берлин пристигна целият немски бизнес дружно с финансовия министър, тъй като ползата към нас не е интерес на думи, а той се случва “, сподели още Борисов. Той добави, че ние би трябвало да отговорим с квалифицирана, с дисциплинирана, с интелигентна работна ръка, в случай че желаеме просперитетът на страната да върви. По думите му би трябвало единствено здраве и самообладание, тъй като нещата вървят добре.
На откриването участваха вицепремиерът Екатерина Захариева, президентът през интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев, регионалният шеф Стефан Мирев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, Андреас Костал, притежател на немския тръст и Йоахим Грабовски, шеф и общоприет управител на чешкото посланичество на компанията. Фирмата открива в Пазарджик дружество, в което са вложени вложения за над 32 милиона евро, открити са 1 300 работни места, като има проектите за откриването на още 1 700 работни места.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР