Пътят за трансфер на лични данни между ЕС и САЩ

...
Пътят за трансфер на лични данни между ЕС и САЩ
Коментари Харесай

ЕС приема нова правна рамка за трансфера на лични данни към САЩ

Пътят за трансфер на персонални данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати е към този момент отворен, откакто Европейска комисия заяви за призната нова правна рамка. Съдът на Европейски Съюз блокира преди три години изискванията, които до тогава управляваха обмена на персонална информация от европейските към американските компании. След дълги политически разногласия, в този момент се предлага рамка за отбрана на персоналните данни сред Съюза и Съединените щати.

 
С приемането на решението за адекватност персоналните данни към този момент могат да минават свободно и безвредно от Европейското икономическо пространство към Съединените щати без спомагателни условия или позволения. Следователно решението за адекватност подсигурява, че данните могат да се предават сред двете страни на Атлантика въз основа на постоянна и надеждна правна рамка, която дава гаранции на физическите и юридическите лица.
Дидие Рейндерс – еврокомисар по правораздаването

Комисията е уверена, че новите правила ще дават отговор на условията на Съда на Европейски Съюз, който изрази угриженост за достъпа на американските разследващи служби до данни на европейски жители. Но Макс Шремс, деятел за цялост на персоналния живот, който провали двете предходни съглашения за трансфер на данни сред Съюза и Вашингтон, разгласи, че ще апелира и това решение. Но за фирмите съглашението дава явен небосвод.

 
Ние представляваме разработчиците на програмен продукт в Съединените щати и по света. Тук става въпрос за клиентите на нашите компании. Това са компании, които разчитат на опцията да трансферират данни по разнообразни аргументи, в това число ведомости за заплати, което е доста значимо. Наличието на явен, предвидим метод за прекачване на данни е доста значимо за стопанската система.
Виктория Еспинел – президент и изпълнителен шеф на  " Софтуерен алианс "

Една от главните нови характерности е така наречен двустепенна система за обжалване. Жалбите на европейци по отношение на противозаконен достъп до данни от американските разследващи служби към този момент ще могат да бъдат допускани и обсъждани от съд, който дава отговор за надзора върху отбраната на персоналните данни. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР