Пътят от Разград към Попово е затворен временно за движение

...
Коментари Харесай

Автобус аварира и затвори пътя Разград-Попово, снегът блокира и Русе-Силистра |

Пътят от Разград към Попово е затворен краткотрайно за придвижване поради аварирал рейс, оповестиха от полицията.

Автобусът, пътуващ по линията Разград-София, се е хлъзнал на заледения път в региона на някогашния боен лагер и е попаднал в канавката.

Няма потърпевши пасажери. До изтеглянето му и освобождението на платното за придвижване, е разгласен обходен маршрут за всички транспортни средства през село Балкански.

По мотив на този случай от Агенция „ Пътна инфраструктура " приканиха водачите да карат деликатно и със скорост, съобразена със зимните условия. Освен това от ведомството поучават водачите на МПС да потеглят на път с коли с подобаващи гуми, да бъдат рационални и да не подхващат рискови маневри.

Днес, поради шофиране с несъобразена скорост рейс с пасажери се удря в спрял товарен автомобил на третокласния път III-204 Разград - Попово и затрудни пътуването на всички останали водачи. Участъкът не е бил замръзнал, каквито внушения се вършат в обществените мрежи. Настилката е обработена съгласно техническите условия за поддържане на класа на пътя при снеговалеж, настояват от АПИ.

Междувременно бе затворен пътят Силистра-Русе в сектора от село Гарван до разклона на Цар Самуил заради мощно снегонавяване и запушване от коли, тръгнали на път, неподготвени за зимните условия. оповестиха от Областното пътно ръководство в Силистра.

Има закъсали коли по пътя Силистра-Добрич в региона на село Войново.

Пътищата се почистват. Не се оповестява за катастрофи и за бедстващи хора. Вали влажен сняг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР