Пациент, диагностициран с пневмония на 27 декември в Париж, фактически

...
Пациент, диагностициран с пневмония на 27 декември в Париж, фактически
Коментари Харесай

Потвърдено: Коронавирусът е в Европа от 2019 г.

 Пациент, диагностициран с пневмония на 27 декември в Париж, в действителност е бил инфектиран с ковид, съобщи неговият доктор, съобщи Би Би Си. Д-р Ив Коен сподели пред френски медии, че взета тогава проба наскоро е тествана и е дала позитивен резултат за Covid-19.

Пациентът, който изцяло се възстановил, показал, че не знае по какъв начин е пипнал вируса, защото не е бил в някой инфектиран регион.

Информация за това кой е бил първият случай на Covid-19 е от основно значение при установяването по какъв начин се е популяризирал ковид.

Какво се знае за новия случай?

Д-р Коен, който оглавява Бърза помощ, на лечебни заведения край Париж, разгласи, че пациентът е бил 43-годишен мъж от Бобини, североизточно от френската столица. Той посочил признаци, които по-късно ще станат съществени за ковид, в това число суха кашлица, тресчица, затруднено дишане.

Мъжът бил признат в болница на 27 декември, четири дни преди офиса на Световната здравна организация в Китай да бъде осведомен, че за случаи на пневмония с незвестен извършител са открити в град Ухан, осведоми БНР.

Френският пациент декларирал, че не е пътувал, преди да се разболее.

Д-р Коен сподели, че две от децата на мъжа също се разболели, само че брачната половинка му не посочила никакви признаци. Той уточни обаче, че дамата на пациента е работила в супермаркет край летище " Шарл дьо Гол “ и може да е влезнала в контакт с хора, пристигнали от Китай. Тя споделила, че " постоянно клиенти идвали непосредствено от летището, носейки куфарите си “.

" Чудим се дали тя е била асимптоматична “, сподели доктор Коен и прикани да се изследва тази допустима връзка.

Важен ли е казусът?

Досега първите три случая на ковид във Франция бяха доказани на 24 януари. От тях два бяха на хора, които са били в Ухан, а третият – на непосредствен фамилен член.

Позитивният тест на мъжа от Бобини допуска, че вирусът е участвал във Франция много по-рано, което би трансформирало досегашното разбиране за разпространяването му. Засега се счита, че първото предаване на Covid-19 от човек на човек в Европа е била на немец, инфектиран от китайски сътрудник, посетил Германия в интервала 19-22 януари.

Съединени американски щати наскоро преразгледаха графика за разпространяване на ковид, откакто аутопсия в Калифорния сподели, че първата гибел, обвързвана с Covid-19 в страната е бил при започване на февруари, а не в края на този месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР