Патрирх Неофит е в стабилно състояние, стана ясно от думите

...
Патрирх Неофит е в стабилно състояние, стана ясно от думите
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е в добро здраве, потвърди здравният министър

Патрирх Неофит е в устойчиво положение, стана ясно от думите на здравния министър доктор Асен Меджидиев по Би Ти Ви.

" Първото предписание на лекаря е да не разяснява здравословното положение на пациента " - с тези думи министърът отхвърли да даде повече информация за боледуването на патриарха.

Меджидиев посочи, че самият той не е знаел за хоспитализирането му в болничното заведение, а е схванал едвам на място, когато отишъл във връзка на инспекция. Тогава двамата са разговаряли за малко.

Преди към седмица от Светия синод оповестиха публично, че патриарх Неофит е признат в болница " Софиямед ".

" Канцеларията на Св. Синод уведомява, че заради обостряне на хроничните му болести Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е признат за диагностика и лекуване в УМБАЛ " Софиямед ". Светейшият патриарх се моли на Бога за мир, здраве и благополучие на чедата на Родната ни Православна черква. Призоваваме клира и правилния боголюбив народ да се молят за бързото възобновяване на Негово Светейшество, както и да одобряват за достоверна информацията, оповестена само от Светия Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия ", оповестиха от Светия Синод.

Това е повторно за тази година, в който патриарх Неофит постъпва в болница. През май той претърпя случай, при който, при рухване, счупи бедрената си кост и беше опериран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР