Патриархът на Българската православна църква и Софийски митрополит Неофит призова

...
Патриархът на Българската православна църква и Софийски митрополит Неофит призова
Коментари Харесай

Патриарх Неофит призова вярващите да се молят по домовете си

Патриархът на Българската православна черква и Софийски митрополит Неофит прикани вярващите да съблюдават наредбите на спешния щаб за битка с разпространяването на ковид. Той ги посъветва да се молят пред домашната икона " за излекуване на болните, за поддръжка на медиците, държавното управление и воинството, които не пестят сили и средства " в битката с разпространяването на заболяването.

В телевизионно послание патриарх Неофит се помоли на Господ да приключи силата на заболяването, да резервира и вразуми младежите, а старите хора - да поддържа и подари със здраве.

Духовният лидер на православните християни в България ги прикани непроменяемо да носят вярата за сполучлив завършек на това тежко тестване и изрази увереност, че вярата в Христа е щит, който ще защищити вярващите да не униват, да са бодри и да се въздържат от всяко зло в очакване на празника на празниците - Възкресение Христово.

Със усилването на ограничаващите ограничения, въведени от спешния щаб, Българската православна черква поправя позицията си, която в началото беше за продължение на религиозните церемонии в храмовете и упованието, че само " усърдни молебствия " са защитна мярка против заболяванията, пратени за вразумление.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (927)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР