Остра критика от служебната власт към партиите, които ще участват

...
Остра критика от служебната власт към партиите, които ще участват
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Не може и пенсиите да са предизборен плакат

Остра рецензия от служебната власт към партиите, които ще вземат участие в парламентарния избор на 9 юни.

" Не може пенсиите на хората да бъдат избирателен афиш ", съобщи министър председателят Димитър Главчев  преди началото на постоянното съвещание на кабинета.

Подготовката за изборите върви по проект, регистрира служебният кабинет. Министерство на електронното ръководство е уверило премиера, че удостоверяването на машините за вота 2 в 1 също се случва без трудности и би трябвало да завърши сред 24 и 26 май.

Главчев разяснява остро и напрежението към индексирането на пенсиите. Стигна се даже до искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

„ Вчера бяхме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна. Надзорът на Национален осигурителен институт взе решение за нарастване с 11%. Не може и пенсиите да са избирателен афиш или пропаганден материал. Взехме решение в сходство със закона “, разяснява Главчев.

Относно президентските избори в Република Северна Македония той акцентира, че " неведнъж България е заявявала, че е за европейската вероятност пред тях, само че те би трябвало да извървят пътя, в случай че имат такова предпочитание, да станат членове на Европейски Съюз, а това минава през съблюдаване на всички контракти ".

Надзорният съвет на Националния застрахователен институт гласоподава актуализирането от юли

" Първият подобен контракт подписахме на 1 август 2017 година, по-късно през 2022 година имаше сключване на догововри във формат с целия Европейски Съюз ", напомни министър председателят.

Новият държавен глава употребява в клетвата си единствено името „ Македония “

Той добави, че в случай че Република Северна Македония продължава да има предпочитание за участие в Европейски Съюз, би трябвало да съблюдава всички договорнетости. " В никакъв случай България няма да е спънка на Република Северна Македония да се причисли към Европейски Съюз, при изискване, че съблюдава всички ангажименти от 2022 година до момента ", заяви Димитър Главчев.

Надзорният съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) през вчерашния ден гласува актуализирането на пенсиите от юли.

Появи се информация, че Национален осигурителен институт ще предложи нарастване с 10%

Надзорният съвет на Национален осигурителен институт е органът, който взема решение точния %, с който да се актуализират пенсиите през юли. Това става по по този начин нареченото „ швейцарско предписание “. То се пресмята по формула - 50% от инфлацията плюс 50% от растежа на осигурителния приход за избран интервал.

В бюджета по тази формула беше планувано, че актуализацията ще е с 11 на 100. След като обаче излязоха действителните данни за двата индикатора, стана ясно, че и двата са с по-ниски стойности и в действителност растежът на пенсиите би трябвало да е с 10 на 100.

По закон окончателното решение за % се взема от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. Нужни са гласовете на 50 плюс един от членовете. На съвещание през вчерашния ден общественият министър предложи да се гласоподават 11% актуализиране и нужните гласове бяха събрани.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР