Новости има при бюлетините. Гласуването на машина е по познатия

...
Новости има при бюлетините. Гласуването на машина е по познатия
Коментари Харесай

ИЗБОРИТЕ 2 В 1: ЦИК показа как ще се гласува!

Новости има при бюлетините. Гласуването на машина е по познатия остарял метод. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” представителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева. Във вторник Комисията сподели по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота 2 в 1 на 9 юни.

Матева напомни по какъв начин гласоподавателите могат да подадат гласа си на машина. Хората ще имат опция да гласоподават както за Европейски парламент, по този начин и за Народно заседание. Могат обаче да изберат и единствено едната алтернатива. Листите с претенденти се появяват в две страници. Едва когато изберем номер на партия, се зарежда лист с преференции на обособени претенденти.

На хартия имащите право на глас могат да отбележат избора си в две бюлетини. Тази за евродепутати е в наследник цвят, а за български – в зелен. Първо се отбелязва номер на партия, а по-късно, при предпочитание – преференция. Ако сгрешим в попълването на избора си, имаме право да желаяме един път от комисията нова хартиена бюлетина, напомни Росица Матева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР