Пътниците в самолетите над Европа скоро ще могат да се

...
Коментари Харесай

ЕС е готов да активира 5G в самолетите


Пътниците в самолетите над Европа скоро ще могат да се любуват на 5G връзки
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейският съюз възнамерява да позволи внедряването на 5G безжични услуги в самолетите. Това ще разреши на пасажерите да правят диалози и да сърфират в уеб на избрани честоти по време на полет, стана ясно през вчерашния ден от изказване на Европейската комисия.

След приемане на решението се чака самолетните компании да дават на клиентите си опция да правят телефонни диалози, да изпращат и получават текстови известия и данни тъкмо както биха правили това на земята, гласи формалното изказване на Европейска комисия.

Услугите ще се дават посредством особено мрежово съоръжение, наречено pico-cell, което свързва бордовата мрежа със земята посредством спътник. Това е един тип дребна клетъчна кула, ситуирана в самолета.
още по темата
„ 5G ще обезпечи новаторски услуги за хората и благоприятни условия за напредък за европейските компании “, съобщи еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Блумбърг.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) неведнъж е заявявала, че операторското 5G съоръжение може да съставлява опасност за системите, конфигурирани в самолети, и най-много за радиовисотомерите. Заключенията от изследването на Европейската организация за авиационна сигурност (EASA), въпреки това, не удостоверяват опасността от 5G оборудването за авиационните системи.

Междувременно, Британската работа за гражданска авиация (CAA) също се съгласи с сътрудниците си от Европейски Съюз. Експертите от Обединеното кралство не са разкрили доказани случаи на разстройства на авиационното съоръжение от 5G мрежите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР