Пътни полицаи хванаха пиян зад волана на път за работа

...
Пътни полицаи хванаха пиян зад волана на път за работа
Коментари Харесай

Катаджии спряха мъртво пиян шофьор на линейка

Пътни служители на реда хванаха пийнал зад кормилото на път за работа водача на колата за спешна помощ на частната болница в Дупница, 63-годишният Николай Каляшев. Катаджиите през вчерашния ден сутринта спирали за рутинна инспекция преминаващите коли по основната улица в квартал “Горна махала”. Около 8 часа по пътя се задала кола за спешна помощ без пусната сигнализация, като лъкатушела по пътното платно, написа struma.bg.
Униформените незабавно спрели за инспекция водача, 63-годишният Николай Каляшев, който живее на към 500 метра от мястото, на което бил патрулът, и му поискали документите за инспекция. Шофьорът лъхнал на алкохол на проверяващия и бил подложен неотложно на тест с дрегер. Апаратът отчел над 2 промила алкохол в издишания въздух.
Полицаите наредили на Каляшев да слезе от колата за спешна помощ и се обадили на работното му място в частната болница. От там изпратили различен дееспособен водач да прибере колата за спешна помощ.
Каляшев е дал показания в полицията и е пуснат да си върви. Той се оправдал, че вечерта бил на имен ден и стоял до късно. Съставен му акт за шофиране в нетрезво положение и отива на съд.
В колата за спешна помощ не е имало пациент при инспекцията.
Преди години водач на кола за спешна помощ от Спешен център беше заловен да кара пийнал на пътя Бобов дол-Дупница с пациентка в колата. Тогава се наложи друга кола за спешна помощ да я закара в болница. За наказване почерпеният водач беше уволнен от работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР