Пътната полиция започва акция Зима“. От 15 ноември до 1

...
Пътната полиция започва акция Зима“. От 15 ноември до 1
Коментари Харесай

Пътната полиция започва акция „Зима“



Пътната полиция стартира акция „ Зима “. От 15 ноември до 1 март колите би трябвало да са със зимни гуми. От Съюза на българските автомобилисти дават опция всеки искащ да ревизира автомобила си гратис в сервизите на Съюза до края на седмицата.

Акция „ Зима “ е разграничена на три елементи. Първата седмица е ориентирана към водачите на пътни транспортни средства, втората - към сигурността на пешеходците а третата - към държанието на водачите и положението на моторните транспортни следства (МПС).

Комисар Калоян Драганов от отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “ добави:

„ Протекторът на гумите би трябвало да е еднакъв или по-голям от 4 мм, от 15 ноември към този момент би трябвало да са с гуми, съобразени със зимни условия, до 1 март. Спиране от придвижване се ползва към всички МПС, които не дават отговор на изискванията ".

Три пъти по-голяма е вероятността за водачите да попаднат в ПТП при дъждовно време и мокра пътна настилка, изясни Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването “ по пътищата.

„ Отправяме зов към всичките водачи да избират вярно скоростта на придвижване, да съблюдават нужната отдалеченост, с цел да могат да реагират “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР