Пътната агенция: Не пътувайте, ако не е спешно Заради усложнената

...
Пътната агенция: Не пътувайте, ако не е спешно Заради усложнената
Коментари Харесай

Оставете колите, сняг и ветровете затрудняват движението

Пътната организация: Не пътувайте, в случай че не е незабавно Заради усложнената пътна конюнктура и значителни снеговалежи някои пътища в страната са краткотрайно лимитирани за товарни коли над 12 тона. Няма затворени пътища за леките коли , само че в случай че не се постанова незабавно пътешестване, от Агенция " Пътна инфраструктура " молят водачите да отсрочат тръгването си до възстановяване на метеорологичните условия.

Ако е неотложно да пътувате, бъдете готови със заредени резервоари с гориво, както и със заредени акумулатори на мобилните телефони. Уверете се, че имате течност за чистачки и вериги. Изключително значими са подобаващите гуми.
 
Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали, предизвестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 

 сняг Смолян dariknews.bg

Поради изобилен снеговалеж е спряно придвижването на камиони над 12 тона по пътната мрежа в област Смолян , леките коли би трябвало да бъдат наложително с вериги. За снегопочистване е спряно придвижването на камиони над 12 тона в сектора Пазарджик - София в посока София на автомагистрала " Тракия ", по пътищата Видин - Ботевград, София - Карлово, Русе - Бяла, Нови пазар - Тръница, Бяла - Попово, Батак - Доспат, Девин - Михалково, Перник - Голямо Бучино, Ботевград - Мездра.
 

Без ремаркета и полуремаркета би трябвало да са всички по пътя Кърджали - Ардино . Шофьорите би трябвало да употребяват обходен маршрут по път Кула - Киряево - Раковица .

В заради усложнената конюнктура планинските пътища към Витоша - " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златни мостове " са затворени за придвижване. „ Синя “ и „ зелена “ зона в София се затварят поради тежките метрологични условия.

Ограничено e придвижването на товарни коли над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на автомагистрала " Люлин " заради изобилен снеговалеж, мощен вятър и навявания.
 Бузлуджа БГНЕС

 
Временно е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите " Пампорово ", " Рожен " и " Превала " и по път III-866 Девин - Михалково заради снегопочистване.

На граничния пункт Кулата - Промахон към момента не се пропущат товарни коли на излаз, поради мощен снеговалеж в южната ни съседка, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Затворен за тежкотоварни коли е пътят от Перник през Конявска планина - Кюстендил - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ". По първичен проект възбраната ще е в действие до 17 ч., когато още веднъж ще се проучва обстановката. ТИР-овете се отклоняват на два паркинга при радомирското село Извор и в бензиностанция Go Petrol на околовръстния път на Кюстендил.

Македонските управляващи са прекратили пропускането на тежкотоварни коли и в двете направления през пункта Деве хълм . Създава се организация за краткотрайни паркинги.
 
Интензивен е трафикът на товарни коли на българо-турската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево има към 5 км от чакащи камиони на излаз, на Лесово са към 3 километра, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
 
На Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден - Ескохи гръцките гранични управляващи пропущат леки и товарни коли единствено с вериги. Нормален е обаче пропускателният режим на останалите гранични пунктове с Гърция.
 
При граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин трафикът е натоварен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов.
 
 сняг Смолян dariknews.bg

В Котленския проход е въведено е ограничаване за товарни коли с тегло над 12 тона. За това заяви дежурният в Областното пътно ръководство в Търговище Тодор Милушев. Обстановката в Търговищка област е зимна и усложнена, само че няма затворени пътни сектори, сподели още Милушев.

Временно е лимитирано придвижването за всички транспортни средства по път II-86 Асеновград - Смолян заради мощен снеговалеж и снегопочистване.
 
Временно е лимитирано придвижването за моторни транспортни средства по път III-866 Девин - Кричим и по пътя от Силистра за Русе. Тежкотоварните коли над 12 тона да се движат наложително с вериги по III-208 Айтос - Ябълково .
 
Възстановено е придвижването на тежкотоварни коли в лентата към град София по първокачествен път III Бяла - Ботевград , заяви районният представител на Министерство на вътрешните работи в Плевен Мариана Цветкова. Шофьорите би трябвало да се движат с нараснало внимание, спазвайки рестриктивните мерки на скоростта. Снегопочистването на пътното платно продължава.

 злополука Е79 Благоевград БГНЕС

Поради пътен случай с товарни коли е затруднено придвижването по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора София - Пазарджик в платното за София. Шофьорите да се движат с нараснало внимание.

Над 1800 машини почистват снега по републиканската пътна мрежа. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. При внезапно утежняване на времето ще бъде спирано придвижването на камиони, а там където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се стопира напълно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР