Пътна полиция залови 18 пияни и седем дрогирани шофьори за

...
Пътна полиция залови 18 пияни и седем дрогирани шофьори за
Коментари Харесай

Заловиха 18 пияни и седем дрогирани шофьори за ден

Пътна полиция залови 18 пияни и седем дрогирани водачи за ден.

Общо 9837 моторни транспортни средства са тествани при профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 12 484 водачи и пасажери. Съставени са 2697 фиша и 662 акта за открити административни нарушавания.

Акцията е ориентирана към недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.
 Министерство на вътрешните работи хвана 35 пияни водачи за ден
Министерство на вътрешните работи хвана 35 пияни водачи за ден

Установени са и 9 дрогирани водачи

През миналия ден са открити общо 18 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 5 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване.

Под влияние на опиати или техни аналози са засечени да карат седем водачи , а осем са отказали тест.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор " са тествани 2863 МПС и 3068 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 695 фиша и 145 АУАН. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, не са открити водачи зад кормилото с над 1,2 промила. Един е засечен да ръководи моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР