Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е

...
Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е
Коментари Харесай

Каримански, ИТН: Час по-скоро трябва да бъдат категоризирани уязвимите групи, за да бъдат подпомогнати

Първото нещо, което би трябвало да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат ориентирани механизмите за подкрепяне и механизмите за превъзмогване на натрупващите се рецесии. Следващото нещо, което е доста значимо да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, с цел да скъсим пътят им и потреблението им в стопанската система, тъй че тя в действителност да има един по-постоянен ритъм на напредък. И не трябва да забравяме, че от страна на енергетиката е належащо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй ". Това разяснява Любомир Каримански от Има Такъв Народ, в ефира на предаването „ Твоят ден " по Нова нюз.

Според данни, с които специалистът разполага, чистите задгранични вложения от началото на годината до края на първото полугодие на тази година, са негативно число. „ Това са данните на Българска народна банка и Министерство на финансите. Конкретна мярка е подкрепяне на бизнеса. Важни са и обособените европрограми, които могат да бъдат насочени финансово. Също и при реинвестиране на облагата тя да не бъде облагана ".

По отношение на газа и електрическата енергия, Каримански счита, че няма фактор, който да не може да бъде заобиколен. „ Важно е да има вярна политика във връзка с това, което пазарът предлага като цени, и стратегически насочен метод. За бизнеса няма нищо по-важно от това да бъде предвидима обстановката със суровините, които той може да получава. Забавянето на веригата на доставки на обособените първични материали въздейства директно върху индустриалната част, която пък сама по себе си въздейства и на инфлационните процеси ", сподели Каримански.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР