Първото издание на свой благотворителен голф турнир организира в петък

...
Първото издание на свой благотворителен голф турнир организира в петък
Коментари Харесай

Американският университет организира благотворителен голф турнир

Първото издание на собствен благотворителен голф шампионат провежда в петък Американския университет в България. Инициативата беше подкрепена от другари на институцията - представители на обществения и частния бранш, поддръжници на университета, преподаватели и администрация. Средствата от другарската игра в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско ще отидат във фонд за поддръжка на надарени и перспективни студенти с финансови усложнения. Победител в шампионата е Ангел Василев.

" Бих желал да поздравя освен спечелилия в днешния голф шампионат, само че и всички участници, които повярваха в идеята на университета и помогнаха при събирането на средства. Благодарение на вас младите гении на АУБ не престават да се развиват и да трансформират света ", показа по време на награждаването доктор Стивън Съливан, президент на АУБ.

Голф шампионатът стартира със заявяване на стартовото време на всеки участник. До края на деня те трябваше да са завършили своята игра и да са предали скор картата си. Вечерта приключи с награждаване на спечелилите и коктейл. По време на шампионата бяха планувани самостоятелни и групови пакети за присъединяване, с цел да може всеки искащ да се включи съгласно финансовите си благоприятни условия и да поддържа идеята на АУБ. Форматът на надпреварата беше самостоятелен Стейбълфорд в 2 дивизии, които се определяха съгласно броя участници в шампионата.

" Радвам се, че имах достойнството да вземам участие в тази благородна самодейност. Наистина бих желал този шампионат да се трансформира в традиция и още веднъж да се върнем тук в името на това образованието в България да има бъдеще ", показа спечелилият Ангел Василев.

" Аз съм горделив татко на студент от Американския университет в България. От Благоевград съм и за нас е благополучие, че в нашия дребен хубав град съществува подобен университет. Пожелавам на АУБ да се развива все по този начин, както до момента, и да прави нашия град хубав и богат. ", сподели Владимир Михайлов, който зае трето място в надпреварата.

Голф шампионатът за събиране на средства е част от редица благотворителни начинания на АУБ. Подобни акции се провеждат годишно, а главната цел на всяка една от тях е събирането на стипендии за студентите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР