Радо Рашев, с убедителни класирания, поведе в ранкинга на елитната

...
Радо Рашев, с убедителни класирания, поведе в ранкинга на елитната
Коментари Харесай

Радо Рашев и Момчил Шишков ще зимуват на върха в Българския Про Голф Ранкинг

Радо Рашев, с безапелационни класирания, поведе в ранкинга на елитната " А " дивизия още в самото начало на голф сезона. След всеки един от 14-те ранкови шампионата, той усилваше разликата пред преследвачите си и в последна сметка, след септемврийското възобновяване на класирането, доближи отличния коефициент от 19.091. За местата след него битката беше яростна. След многократни смени на позициите, второто място в ранкинга, със 14.556, окупира доайенът на голфа в България, Стефан Кралчев. Силите на Александър Евтимов пък стигнаха до краткотрайното 3-то място преди зимата, с 11.050, само че чакаме непримиримият му спортен дух да му донесе повече триумфи през идващия сезон.
В дивизия Б, лидерът през по-голямата част от сезона, Тодор Байчев, не устоя на натиска на Момчил Шишков и приключи едвам втори, с коефициент 12.817. Другият сериозен претендент за лидерската позиция, Илия Кирчев, ще зимува 3-ти, с 11.714. Силният заключителен спринт на Момчил, преди зимната пауза в календара, пристигна от доста постоянните му класирания на Откритите Първенства на Македония и на България, донесли му общо 49 точки, с което реализира коефициент от 13.286. Друг сериозен претендент за челната позиция в тази (Б) дивизия, Иво Димитров, се срина до 7-мото място, само че за негово утешение, той завоюва огромната премия във финала на М-Тел Мастърс, с което си обезпечи целогодишно участие на голф игрище.

Българският Голф Ранкинг е система за ранкиране на дилетантите голфъри в България основана и поддържана от Про Голф Спортен Клуб, за повишение на спортното равнище в БГ голфа. Ранкинг календарът включваше 14 шампионата през годината, разграничени в 3 категории шампионати: еднодневни, двудневни и многодневни/Открити и Държавни Първенства. Гофърите са разделедени в 2 дивизии и всеки месец, въз основата от резултатите им от шампионатите, се разгласява новото класиране.

stsofiagolf.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР