Първото дете, отгледано в приемно семейство във Видин, започна работа

...
Първото дете, отгледано в приемно семейство във Видин, започна работа
Коментари Харесай

Дете от приемно семейство вече работи в МБАЛ - Видин и мечтае да стане лекар

Първото дете, отгледано в приемно семейство във Видин, стартира работа в многопрофилната болница в града, съобщи Българска национална телевизия. Валя е здравен помощник в лечебното заведение и в това време продължава да учи за рентгенов лаборант в МУ – Плевен.

" Търсих работа където намеря - по хотели, по заведения за хранене, тъй като към момента съм студентка и взех решение да аплайвам в болничното заведение, с цел да придобия повече опит, Другата година ще имам стаж и так ще знам повече неща ", споделя тя.

Валя към този момент натрупа опит в своята компетентност и споделя, че е избрала МУ, тъй като желае да оказва помощ на хората. В болничното заведение й харесва, тъй като във всекидневието има динамичност и може да научи доста неща.

Разчита е на поддръжката на своите приемни родители: " Винаги ще срещам поддръжка, обич, за което съм им ужасно признателна, че ми подават ръка. Ако не бяха моите приемни родители да имам дом, нито работа, нито семейство. Благодарение на тях имам всичко това ", споделя Валя.

Приемната ѝ майка Цветелина Милославова пък споделя:

" Много време сме дружно, аз съумях да я стимулирам и да я накарам да разбере, че само образованието може да й помогне. Тя прави оценка това, което е получила ".

Валя продължава да е със фамилията, в което е отгледана, макар, че обществената услуга за нея е прекъсната със завършването на учебно заведение, с което свършва и грижата на страната.

" Социалните като завършиш не се интересуват след това какво става с тебе. Трябва да се оправяш самичък. Приемните родители ти дават тази поддръжка. Получаваш автограф и това е. Излизаш от приемната грижа “, споделя Валя.

Според майка й, страната доста би трябвало да се замисли за младите, които излизат от приемната грижа.

" Въпреки достата години към този момент дето се развива приемната грижа, не е помислено за тези деца, които излизат от приемна грижа. Давам образец - Валя, която на рампата на „ Социални грижи “ подписа документа, че към този момент не е приемно дете и се завърши.

Тя е просто едно досие, което влиза в списък. Тука може доста страната да намерения, само че аз съм признателна, че има и такива организации, които оказват помощ, както Националната асоциация по приемна грижа. Тя беше в наша поддръжка за кандидатстването. С тази помощ помощта нашите деца да бъдат със статут на деца от домове, когато аплайват във висши образователни заведения и не заплащат семестри ", споделя Цветелина Милославова.

Валя, която е горделивост за своите приемни родители мечтае да продължи образованието си.

Желае да продължи да учи медицина и особено да се посвети на вътрешните заболявания, а приемната й майка е безапелационна, че ще я поддържа до дъно.

" Като завърша висшето си обучение считам да остана тук във Видин. Такива са ми проектите ", споделя Валя и не скрива вярата си след години да се върне като доктор във видинската болница.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР