Първото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина

...
Първото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина
Коментари Харесай

Лили Павлова с мощна контраатака срещу Станишев и Корнелия заради европредседателството

Първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година е отговорност на всеки жител, партия, държавно управление и съпротива. Заиграването с председателството като тематика на партийни конгреси за жалост демонстрира цялостната липса на национална отговорност и се свежда до опит за скриване на вътрешнопартийни проблеми. Председателството не принадлежи на една или друга партия. То е национална идея и би трябвало да сплоти напъните на всички ни, по този начин както повелява и посоченият от българския народ лозунг на българското председателство: “Съденинението прави силата ”. Това написа в профила си във " Facebook " Лиляна Павлова във връзка изявленията на Станишев и Корнелия Нинова. Шенген, равноправно присъединяване в европейската защита и въвеждане на еврото (влизане в Еврозона) това са и не престават да бъдат националните ни цели, само че според функционалностите ни на ротационен ръководител - те НЕ могат да бъдат общоевропейски цели.
Предстоящото Председателство не е на самата България, а на Съвета на Европейския съюз, един от съзаконодателите на европейско равнище. В тази връзка всевъзможни опити за отклонение на силата от Европейския дневен ред, закъснение на процеса на приемане на законодателство заради блокиране работата на институциите в държава-ротационен ръководител поради политическо напрежение и предварителни избори, е израз на липса на политическа отговорност и предвидливост за държавата-членка и за целия Европейски Съюз. Ние сме длъжни да демонстрираме непоклатимост и консолидирани дейности.

Предстои доста работа и държавното управление и всички, които са подготвени да спомагат, би трябвало да работим по основните законодателни досиета в областта на труда и обществената политика. Единство, правдивост и политика на доближаване. Те са в основата на визията на България за създаването на принадлежности, с цел да се ускори общественото измерение на Европейския съюз с посредством общи ефикасни дейности.
Дебатът за Бъдещето на Европа е обвързван и със заетостта и обществената политика. По време на работата в тези области особено внимание ще се обърне на изменящите се действителности в европейските общества – отрицателни демографски трендове и застаряващо население, въздействие на технологиите върху пазара на труда, отрицателни резултати от безработицата, беднотия и обществено изключване.

Хората с увреждания като пълноправни членове на обществото, директно свързани със съответната Конвенция на Организация на обединените нации и Европейския акт за досегаемост, също са част от общия обществен фокус. Ще се съсредоточим и върху улеснението на свободното придвижване на служащи и даването на услуги в Европейски Съюз като продължим процеса на преразглеждане на регламентите за съгласуваност на системите за обществено обезпечаване и на съществуващите правила за командироването на работници; подобряването на равновесието сред професионалния и персоналния живот на родителите и лицата, полагащи грижи; отбраната на служащите от опасности по време на работа. Ще се развиват нови и новаторски подходи на политиката по заетостта с акцент върху младежта, справедливата миграция и по-добрата връзка сред образованието, уменията и потребностите на пазара на труда.

Българското председателство ще работи за основаването на по-добра среда за развиване на обществената стопанска система, като се търси акцент върху обществените нововъведения и равните благоприятни условия, недискриминацията и равенството сред половете и ролята на „ Жените в цифровия свят “.
В рамките на дебата за идната Многогодишна финансова рамка ще проучим опциите за поддръжка от Европейския обществен фонд след програмния интервал 2014-2020 година, като фокусът ще бъде подложен върху опростяване на разпоредбите и усилване на синергията за икономическо, обществено и териториално доближаване. Изключително значимо е да продължим да подобряваме опциите за претовареност, напъните за обществено приобщаване и да насърчаваме образованието, уменията и ученето през целия живот за жителите на Европейски Съюз.
Българското председателство ще се концентрира върху насърчаването на относително новата идея за ранно детско развиване и поддръжката за фамилиите и благосъстоянието на децата още от ранна възраст.

Българското председателство ще способства в границите на Съвета по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси, и за осъществяването на новия цикъл от процеса на Европейския учебен срок.

Историята помни ръководи, в които опозицията предизвика конфронтация сред партиите, политическа неустойчивост, избори по време не председателство, само че това не са сполучливите образци за страните, председателстващи Съвета на Европейския съюз.
Нека да се обединим към Председателството като обща идея и да продължим напред. Защото през миналите месеци са осъществени голям брой полемики в цялата страна на районно и общинско равнище, има информационна тактика на Министерски съвет с регионалните шефове, работи се интензивно с центровете Европа Директно в страната и се организират редица публични полемики. До този миг са извършени на 30 публични разисквания, диспути и полемики в цялата страна, по този начин както обещахме да осъществяваме близо до съгражданите ни председателство.

" Съединението прави силата ". Нека да потвърдим, че единението ще е нашата мощ и мъдростта на нашето Председателство. Да затворим политическите операции и да отворим сърцата си за националния интерес. А той е този, който ще утвърди проевропейските ни ползи, с цел да реализираме единна, мощна и цифрова Европа. Как ще го сторим? Чрез консенсус, конкурентоспособност и кохезия/сближаване. Защото всеки от нас, всеки европейски жител, Европа желае непоклатимост, сигурност и взаимност.

И най-после, тъй като обичаме да работим с обстоятелствата, даваме линк за информация какви тъкмо са уговорките на всяка страна ротационен ръководител, към които прецизно се придържаме в подготовката по първото Българско председателство ТУК!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР