„Първо искам да благодаря на всички българи, които гласуваха, да

...
„Първо искам да благодаря на всички българи, които гласуваха, да
Коментари Харесай

Радев: Ниската избирателна активност е шамар за политическата класа


„ Първо желая да благодаря на всички българи, които гласоподаваха, да поздравя спечелилите – ГЕРБ, триумфът за Вътрешна македонска революционна организация, и, несъмнено, – най-големия триумф съгласно мен – за Демократична България. “ Това сподели президентът Румен Радев в коментар на резултатите от изборите, съобщи БГНЕС.

Той разяснява две неща за изборите през вчерашния ден: първо, рекордно ниската изборна интензивност: „ Тя, съгласно мен, не е единствено пестник за политическата класа от голямото болшинство от българите, тя е мотив доста съществено да се замислим, тъй като демократична Европа има най-малко два пъти по-голяма изборна интензивност. Това демонстрира, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа освен като качество на живот, освен като качество на ръководство, само че и като динамичност и пълноценност на протичащите в останалите европейски страни и у нас процеси “, сподели президентът.

Той прикани всички партии да създадат един доста добър разбор освен на своите стратегии, платформи и послания, само че и на това какво действително се случва в България, и по какъв начин ние в действителност ще догонваме Европа.

„ Второто нещо, което все по-отчетливо виждам, е наклонността и политици, и анализатори и коментатори да приказват, че виждате ли – избори могат да бъдат един тип индулгенция за корупционните кавги. Това е тъпчене на правовата страна. Изборите са политически акт, и те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят хищничество и закононарушение “, съобщи президентът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР