Първият в историята на Jaguar изцяло електрически автомобил- I-PACE, отбеляза предпремиера си

...
Първият в историята на Jaguar изцяло
електрически автомобил- I-PACE, отбеляза
предпремиера си
Коментари Харесай

Уникалният електрически Jaguar I-PACE стъпи в България

Първият в историята на Jaguar изцяло електрически автомобил- I-PACE, отбеляза предпремиера си в България.

Още от самото си възникване като концепция, Jaguar I-PACE е създаден с концепцията да бъде с електрическо задвижване, само че в същото време идва с типичните за актуалната гама на марката дизайн детайл, комбинирани в аеродинамично оптимизиран екстериор и първокласен необятен интериор с опция за транспортиране на петима възрастни. Товарно поделение на модела е с съдържимост от 656 литра, а след сгъването на задните седалки полезното пространство се усилва до 1453 литра.



С напълно алуминиева структура и 50:50 разпределение на масите, Jaguar I-PACE е оборудван с два електромотора, задвижващи четирите колела, наличната мощност е 400 конски сили, а въртящият момент е 696 Нм. Автомобилът е в състояние да се форсира от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, като литиево-йонната му батерия с капацитет от 90 kWh дава обещание самостоятелност на движението в продължение на 480 километра. При приложимост на система за бърз заряд зареждането от 0 до 80% може да бъде осъществено за 40 минути,а спомагателни 100 километра пробег се реализират единствено за 15 минути.



Jaguar I-PACE разполага с редица системи за повишаване на комфорта и сигурността, като измежду най-интересните са Smart Settings с изкуствен разсъдък за персонализиране на настройките по отношение на съответния лидер, инфо-комуникационната бордова система Touch Pro Duo, опция за възобновяване OTA (over-the-air) и други. Любопитна специфичност на електромобила е и навигационната му система, която е особено оптимизирана за постигането на възможно най-ефективното пътешестване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР