Първият модел на китайската компания Hozon, базиран на новото интегрирано

...
Първият модел на китайската компания Hozon, базиран на новото интегрирано
Коментари Харесай

CATL с шаси в основата на новия китайски EV Hozon

Първият модел на китайската компания Hozon, основан на новото интегрирано интелигентно шаси CATL е EV с име Neta. Китайският производител на акумулатори за електрически транспортни средства (EV) Contemporary Amperex Technology Company се е съгласил да работи взаимно с локалния стартъп за електрически автомобили Hozon Auto, с цел да се създаде автомобил върху платформа за електрически автомобили.

Hozon съобщи, че възнамерява да показа първия си модел, основан на новото интегрирано интелигентно шаси CATL, което се предлага в комплект с акумулатори и системи за задвижване, до края на 2024 година Hozon ще бъде първият авто производител, който ще показа „ скейтборд “ шасито на CATL, което съгласно него ще му помогне да понижи разноските, като в същото време предлага уголемен обсег на шофиране и доста повече място за краката на лидера и пасажерите.

Очаква се новата договорка доста да задълбочи съдействието сред двете компании, което стартира през 2021 година Hozon сподели, че продажбите му на EV са се удвоили до 152 000 единици предходната година, до момента в който кумулативните продажби възлизат на 248 000 единици. Компанията възнамерява да пусне Neta E през първата половина на 2023 година, като го разказва като спортно купе с оптималната мощ от 170 кВт с четири мотора в колелата и и ускоряване от 0-100 км/ч за три секунди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР